utorak 13. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Jocić ostao bez branioca

Odloženo suđenje optuženom za podstrekivanje na ubistvo Gorana Marjanovića

Jocić ostao bez branioca

Vladimir Petrović otkazao punomoćje Joci Amsterdamu jer mu nije platio honorar, a na suđenje nije došao nijedan od pet advokata

BEOGRAD - Hoće li Žika Šnicla da me brani?! Ja sam sada bez advokata i očito sam u problemu!
Ovako je juče u sudnici Okružnog zatvora negodovao Sreten Jocić (47), zvani Joca Amsterdam, nakon što mu je sudija saopštila da će da mu odredi branioca po službenoj dužnosti, pošto na suđenje nije došao nijedan od njegovih pet advokata, izveštava novinar Kurira.

Podrška supruge i prijatelja
Jociću su podršku i juče pružali njegova supruga Vera Milosavljević, koja je pokušavala da se sakrije od fotoreportera, Hadži Dragan Antić, bivši prvi čovek "Politike", operska pevačica Tamara Nikezić i menadžer jednog fudbalskog tima. Jocić je na suđenje došao u plavom odelu, a nakon što mu je stražar skinuo lisice, raspoloženo se javio malobrojnoj publici.

 

Sudija Maja Ilić izjavila je da ni iz drugog pokušaja ne može da održi suđenje optuženom za podstrekavanje na ubistvo Gorana Marjanovića, pošto ih je Jocićev advokat Vladimir Petrović obavestio da ne želi da ga brani zbog neisplaćenih honorara.

Ona je rekla i da je četvoročlani tim advokata na čelu sa Zdenkom Tomanovićem obavestio sud da, zbog ranije preuzetih obaveza, nije mogao da dođe.
- Gospođo sudija, ja sam isplatio Petrovića, ali on sada traži pare koje sam već dao Tomanoviću! Pa kako da plaćam nešto dva puta?! Vi ne znate šta se ovde dešava! Znate li vi da jedan sat advokata košta 65.000 dinara, a da posetu u zatvoru naplaćuju 150.000 dinara?! Ovde je jedan advokat tražio da klijent proda bubreg da bi ga isplatio! - žalio se Jocić na tarife srpskih branilaca, ali ga je sudija optužila da opstruira suđenje i saopštila mu će dobiti advokata po službenoj dužnosti.
Jocić se onda obrušio na reformu pravosuđa, zbog koje, kako tvrdi, teško dobija posete i ne može se leči.
- Ja sam teško bolestan i ne mogu u bolnicu. Tamo po dva čoveka leže u krevetu - jadikovao je Jocić, insistirajući da mu advokat po službenoj dužnosti bude Zdenko Tomanović, ali mu je sudija odbrusila da mu "filozofiranje neće mnogo pomoći".
- Vi ovde pričate jedno, a ja u spisima imam nešto sasvim drugo - uzvratila je sudija Jociću i naredila mu da se vrati na optuženičku klupu.
Sudija je Jociću rekla da advokata po službenoj dužnosti određuje predsednik suda, a ne ona, i odložila suđenje za 27. april.

Komentari

Taj kriminalac ismeva srpsko pravosudje i to s pravom.
Odavno je trebalo da cami u najdubljem lagumu - dozivotno. Bez plavih odela i bez muzike!