utorak 13. mart 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Odloženo suđenje za pokušaj ubistva Čumeta

Odloženo suđenje za pokušaj ubistva Čumeta

BEOGRAD - Suđenje Ljiljani Stojić zbog optužbi da je 2002. godine pokušala trovanjem da ubije tadašnjeg supruga, Ljubišu Buhu Čumeta, svedoka saradnika u procesima za ubistvo premijera Srbije i protiv "zemunskog klana", odloženo je pred Višim sudom u Beogradu za 8. maj.

Suđenje nije moglo da se održi zbog izostanka njenog branioca, koji je sud obavestio da je bolestan.

Buhina bivša supruga nije želela da je mediji snimaju u hodniku Palate pravde pa je zamolila sudsku stražu da ne dozvoli snimateljima i fotoreporterima da je slikaju, na šta ima pravo.

Na suđenju je trebalo da budu saslušani veštaci medicinske struke.

Stojićeva, koja je do skoro nosila prezime bivšeg supruga, optužena je za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Ona na početku suđenja u decembru prošle godine nije detaljno iznosila odbranu već navela da ostaje pri ranije datim iskazima.

U svedočenju u Specijalnom sudu tokom procesa protiv pripadnika "zemunskog klana" 30. novembra 2005. godine priznala jeda je zastrašena pretnjama ubijenog vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića Šiptara da će joj ubiti sina i silovati ćerku, pristala da izvrši njegov nalog i tadašnjem suprugu sipa otrov u piće.

Tada je detaljno ispričala kako su joj Spasojević i takođe ubijeni "zemunac" Mile Luković Kum dali otrov, presrevši je na putu do pijace.

Muža je, kako je tada ispričala, pokušala da ubije sipajući mu otrov u sok, ali je ipak uspeo da preživi.

Ljiljana Buha je nestala u maju 2002, a nađena je, kako je tada saopštila policija, u jednom šahtu godinu dana kasnije.

Prema njenom svedočenju, "zemunci" su je oteli 7. maja 2002. godine i selili je iz stana u stan, dok nije uspela da pobegne posle ubistva premijera.