četvrtak 13. januar 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Za energetsku saglasnost dobio 50.000 evra

Za energetsku saglasnost dobio 50.000 evra

KRUŠEVAC- Kruševačka policija uhapsila je radnika Gradske toplane Milana Simića (35) i direktora preduzeća Jugas Dragana Miletića zbog sumnje da su iskorišćavanjem položaja pribavili za sebe imovinsku korist od gotovo 50.000 evra.

Sumnja se da je Simić u septembru 2008. godine iskoristio svoj službeni položaj stručnog saradnika u službi razvoja, projektovanja i realizacije investicija za termoenergetiku, tako što je izmenio energetske saglasnosti iz jula i avgusta 2007. kako bi investitoru nadgradnje u ulici Aljendeovoj 15, 17 i 19 omogućio priključenje.

Za tu uslugu je od investitora primio 24.650 evra, navodi se u saopštenju kruševačke policije.

Takođe se sumnja da je uslovio investitore nadgradnje u ulici Aljendeovoj 15, 16, 17 i 19, kao i u ulici Jovana Dučića br 13,20 i 22. da kao jedinog mogućeg izvođača radova izaberu preduzeće Jugas d.o.o. sa poslovnim sedištem u Kruševcu.

Na taj način je direktoru preduzeća Miletiću pribavio korist u iznosu od 23.310 evra.

Primljeni novac po tom osnovu Miletić nije proknjižio kroz svoju poslovnu dokumentaciju, navodi se u saopštenju.

Oni će u zakonskom roku biti privedeni nadležnom istražnom sudiji, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i falisikovanja službene isprave.

Komentari

Pa te nadgradnje u Kruševcu radi samo najveća mafija. I svi znaju ko su ti ljudi. neko njih uslovljavao da rade sa nekim... ma nije moguće. Što ne provere ko su ljudi koji u Kruševcu rade nadgradnje i jedini učestvuju na aukcijama za zemljište za izgradnju, ako smeju. Ako hapse i ove "sitne" ali je pitanje kada će one prave?