četvrtak 13. januar 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Tužilaštvo traži pritvor za 18 članova auto mafije

Tužilaštvo traži pritvor za 18 članova auto mafije

BANJA LUKA- Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu BiH predlog za određivanje pritvora za 18 osoba uhapšenih u policijskoj akciji Kamen u borbi protiv auto-mafije, saopštilo je tužilaštvo.

Kako je navedeno, oni su osumnjičeni za krivično delo organizovanog kriminala, falsifikovanja papira, teške krađe, iznude, šverca, prikrivanja, zloupotrebe položaja, primanje i davanje mita, izrada i nabavka oružja i sredstava namenjenih za činjenje krivičnih dela.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru zajedničke policijske akcije Kamen, koja predstavlja najveću policijsko-tužilačku akciju u BiH u borbi protiv auto-mafije, u okviru koje je do sada na teritoriji Srbije pronađeno 21 vozilo, za koje postoji sumnja da je ukradeno u BiH.

Na teritoriji BiH do sada je pronađeno 15 ukradenih vozila, te određen broj vozila za koja se još utvrđuje poreklo.

Mera pritvora produžena je za 18 osoba zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svedoke ili saučesnike, kao i da bi mogli ponovo počiniti dela koja im se stavljaju na teret i zbog ozbiljnosti počinjenih krivičnih dela.

Nadležni tužilac je nakon ispitivanja za tri lica predložio određivanje mera zabrane napuštanja boravišta i putovanja u inostranstvo, kao i zabranu korišćenja lične karte za prelaz državne granice, navedeno je u saopštenju.