četvrtak 13. januar 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Operativci iz Srbije ispitali Stanišljevića

Operativci iz Srbije ispitali Stanišljevića

Osumnjičeni za terorizam priznao je da je u dvoranu "Borik" sakrio veću količinu vojnog naoružanja

BANJALUKA - Božidara Stanišljevića (62) iz Banjaluke, osumnjičenog za terorizam, koji je priznao da je u dvorani "Borik" sakrio veću količinu vojnog naoružanja i razornog eksploziva, ispitivali su inspektori MUP-a Srbije.

Stanišljević, inače, dugogodišnji radnik JU SC "Borik", i dalje je na kriminalističkoj obradi i trenutno se proveravaju njegovi kontakti poslednjih meseci, rekao je izvoru, prenose "Nezavisne".

Policija ima pravo da zadrži Stanišljevića 72 časa, koji ističu danas oko podneva, navodi list, nakon čega će biti odlučeno da li će biti predat nadležnom tužilaštvu ili pušten da se brani sa slobode.

Osumnjičeni još nema advokata.

Prema nekim informacijama, Stanišljević je juče trebalo da bude sproveden u Tužilaštvo BiH, ali to u ovoj pravosudnoj instituciji juče nisu mogli da potvrde.

Predrag Ćeranić, ekspert za bezbednost, smatra da istragu protiv Stanišljevića treba voditi pažljivo i detaljno i da u ovu istragu ne bi trebalo da se mešaju druge bezbednosne organizacije osim MUP-a RS.

"Izjave osumnjičenog treba uzeti s rezervom, a detaljna i temeljna istraga daće konačni odgovor o poreklu spornog oružja i eksploziva, kao i za šta je ono bilo namenjeno", naveo je Ćeranić.