četvrtak 13. januar 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Odbrana Tatonovih napadača traži oslobađajuću presudu

Odbrana Tatonovih napadača traži oslobađajuću presudu

BEOGRAD - Advokati optuženih tražili su u završnoj reči da optuženi za ubistvo francuza Brisa Tatona budu oslobođeni optužbi i da im se ukine pritvor, jer nije dokazano da su na smrt prebili Tatona 2009.godine u Beogradu.

Završne reči, koje su pojedini branioci iznosili više sati, biće nastavljene i u četvrtak, kada se očekuje da će početi završna reč optuženih.

Advokat Zora Dobričanin - Nikodinović rekla je u Višem sudu u Beogradu da tokom postupka nije utvrđeno da su njen branjenik Ivan Grković i ostali optuženi izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret.

Ona je od sudskog veća tražila oslobađajuću presudu i puštanje Grkovića iz pritvora.

- Molim vas da se izborite i oduprete pritisku i da sudbinu ovim momaka odrede dokazi, a ne želje političara i politikanata, rekla je Dobričanin - Nikodinović.

Ona je dodala da suđenje četrnaestorici optuženih za ubistvo Tatona ima politički karakter i zatražila od sudskog veća da nadživi ovaj trenutak i da pravičnom odlukom nadvlada silu političke fame.

- Hteli mi to ili ne, politika je obeležila ovo suđenje, ocenila je Dobričanin-Nikodinović i osudila izjave političara da je sramotno što ovaj postupak još nije okončan.

Ona je kao propust navela to što tokom postupka nisu pribavljeni snimci sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na obližnjim kafićima i pokrivaju deo stepeništa na Obilićevom vencu.

Osvrnuvši se na završnu reč tužioca, advokat Dobričanin-Nikodinović je rekla da tužilaštvo nema dokaza da je Taton gurnut sa stepeništa. Tužilac nikada nije imenovao nekog od optuženih da je udario Tatona.

Advokat Svetozar Vujačić, branilac Dejana Puzigaće, koji je u bekstvu, pa mu se sudi u odsustvu, naveo je da u ovom krivičnom postupku nema ni D od direktnog umišljaja za navedeno krivično delo.

- Bilo je navijačkih tuča i biće ih još, navijači se nikada ne tuku da bi ubili nekog, nemaju motiv za to, kazao je Vujačić.

On je istakao da optužnica nije utemeljena na dokazima ima pretpostavki i sumnji, a na njima se ne može zasnivati valjana presuda, a dodao je da nema dokaza da je Puzigaća organizator napada na Francuze.

Branilac Vladimira Boškovića, koji se brani sa slobode, Vladan Vukčević rekao je da bi njegov branjenik eventualno mogao da odgovara za krivično delo ometanje službenog lica, a ne za pomoć posle izvšenja krivičnog dela, jer je kod Boškovića optuženi Milan Tarlać jednu noć prespavao.

Komentari

GOS,Dobricanin!!!dALI VAS NIJE SRAMOTA I STRAH OD boga??mILI BOZE DALI OVA ZENA IMA DECE.dALI BI OVAKO GOVORILA DA SU NJENOG SINA OVI MALOUMNI MONSTRUMI MUCILI .TUKLI i ubili na smrt;Veze ovo nema sa politikom.SRAM NEKA JE BUDE!!Nikada je nebih uzela za advokata. Po40 godina ih osuditi.Sramota za nasu Srbiju.

gos.VUICICU da li ste vi pijani kad govorite o stvarima koje veze nemaju, o čemu pričate? Utakmica oko MAŽESTIKA I KONJA PO VAŠIM IZJAVAMA. Dajete primer nasoj deci da branite DEMONE. Najstroze kazne im dati. Zaista svastaaa...