četvrtak 13. januar 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva 14 poginulo

Na Ibarskoj magistrali kod Kraljeva 14 poginulo

KRALJEVO- Na delu Ibarske magistrale od Kraljeva do Raške prošle godine je u saobraćajnim nesrećama poginulo 14 osoba, od kojih čak 11 na deonici Kraljevo - Biljanovac.

Načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Kraljevu Radovan Čurlić rekao je da 2009. godine nije bilo poginulih na ovoj deonici dugoj šezdesetak kilometara.

On je objasnio da je ovaj deo Ibarske magistrale koji prolazi kroz Ibarsku klisuru sada rekonstruisan, put je proširen, a krivine ublažene, pa su se vozači opustili.

- Voze brže, seku krivine, nepropisno pretiču, a ima i vožnje pod uticajem alkohola, kaže za Tanjug Radovan Čurlić.

On skreće pažnju na činjenicu da je među poginulima najveći broj lokalnih meštana, onih koji svakodnevno prolaze ovim putem.

Većina poginulih je iz Kraljeva, Raške, Novog Pazara i sela pored magistralnog puta M22, upozorava Čurlić.Karakteristično je takođe da su sve nesreće na deonici Kraljevo - Raška bile vrlo teške, jer od 14 poginulih 13 je stradalo na licu mesta. Tako je i 2011. godina počela sa dve žrtve na ovom putu. U Ušću su 9. januara u sudaru sa autobusom poginuli vozač “golfa” Milivoje Gajović i njegova desetogodišnja ćerka Milica.
Čurlić ističe da su preduzete mere pojačane kontrole saobraćaja na deonici Kraljevo - Biljanovac.

- Znatno smo povećali broj patrola saobraćajne policije, jedno naše civilno vozilo opremili smo kamerom, a saobraćaj često kontroliše i specijalno vozilo MUP-a, tzv. presretač, usvojili smo poseban plan preventivnih mera. Verujemo da će sve to dati rezultate, kaže Čurlić.

Ostali parametri bezbednosti saobraćaja na području Kraljeva bili su povoljniji prošle godine. U saobraćajnim nezgodama je povređeno 379 osoba, što je za 77 manje nego 2009. godine, a ukupan broj saobraćajnih nezgoda je smanjen za čtvrtinu.