petak 12. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Suđenje Miri Marković nije počelo

Suđenje Miri Marković nije počelo

BEOGRAD - Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu odlučiće narednih dana da li će nekadašnjoj predsednici Jugoslovenske levice Miri Marković suditi u odsustvu u istom postupku sa 10 bivših funkcionera SPS-a i JUL-a, saopštio je sudija Dragomir Gerasimović, predsednik sudskog veća pred kojim je trebalo da počne suđenje toj grupi.

Prema rečima sudije, Apelacioni sudu Beogradu odbio je juče kao neosnovanu žalbu Markovićeve odbrane zbog odluke Višeg suda da joj se sudi u odsustvu zbog "postojanja naročito važnih razloga".

Sudija je precizirao da će spisi tog predmeta biti upućeni krivičnom vanpretresnom veću suda koje treba da odluči da li će postupak protiv Markovićeve spojiti sa procesom protiv protiv 10 bivših funkcionera SPS-a i JUL-a na čelu sa bivšim sekretarom Vlade Srbije Živkom - Cicom Knežević, odnosno da li će im se zajedno suditi.

Markovićeva je u bekstvu od 2005. godine i od tada je postupak protiv nje  razdvojen i u prekidu.

Inače, suđenje Kneževićevoj i ostalim optuženima za nelegalnu dodelu stanova Vlade Srbije, za koje se tereti i Markovićeva, danas je odloženo za 27. decembar pošto u sud nije priveden nekadašnji bivši upravnik Savezne uprave carina Mihalj Kertes.

Prema rečima sudije Gerasimovića, Kertesu, koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne u zatvoru u Požarevcu, nije uručen poziv, pa nije ni doveden na suđenje.

Na suđenje nije došla ni bivši komesar za izbeglice Bratislava Buba Morina, koja je prema rečima njenog branioca Dejana Ćasića, teško bolesna o čemu će sudu dostaviti obimnu medicinsku dokumentaciju.