petak 12. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Pronađeni navijači sa fašističkom zastavom!

Pronađeni navijači sa fašističkom zastavom!

ŠIROKI BRIJEG- Policijski službenici PU Široki Brijeg posle prekršajne obrade utvrdili su da su Z. K. (25) i S. S. (24)  za vreme utakmice između NK "Široki Brijeg" i FK "Sarajevo" koja je odigrana na Pecari u Širokom Brijegu isticali nacističku zastavu.

Pomenuti incident se odigrao tokom utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva u nedelju na tribini sa najvatrenijim navijačima domaćeg tima gde su bili istaknuti fašistički simboli. Osim dve fašističke zastave, domaći navijači uneli su i zastavu Vatikana, s namerom da isprovociraju navijače Sarajeva.

Policajci nisu uklonili sporne zastave sa tribine, dok su sa druge strane gostujućim navijačima skidali majice sa likom Vedrana Puljića, navijača Sarajeva koji je ubijen prošle godine uoči susreta ova dva tima.

Kako su saopštili iz Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, protiv dvojice mladića biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u Opštinskom sudu u Širokom Brijegu.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH nije u utorak donela odluku o visini kazne zbog nacističkih simbola na Pecari jer se članovi Komisije nisu se mogli usaglasiti oko visine kazne. Pravilnikom NSBiH predviđena je kazna od 30.000 švajcarskih franaka, utakmica bez prisustva publike i oduzimanje tri boda.

Komentari

Ma neeee... Ovo je cista fotomontaza napravljena od strane onih pakosnih balija iz Sarajeva, a potpomognuta cetnickim elementima zednim hrvatske krvi.
Nego, svo zezanje na stranu, pitam se hoce li iko iz policije odgovarati zato sto su svojim pasivnim stavom podrzavali isticanje nacisticke zastave?