petak 12. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Naloženo novo suđenje optuženom za ubistvo supruge

Naloženo novo suđenje optuženom za ubistvo supruge

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Dušan Badžić iz Malog Laola kod Požarevca osuđen na 14 godina zatvora zbog svirepog ubistva supruge i naložio novo suđenje.

Badžić je bio osuđen jer je u noći 4. na 5. avgust 2008. u porodičnoj kući u Malom Laolu u stanju uračunljivosti ubio suprugu, tako što ju je više puta pesnicom udario po glavi i telu.

On joj je, kako je bilo navedeno u toj presudi, naneo brojne povrede u vidu krvnih podliva i oguljotina i po slamanju njenog otpora, navukao joj preko glave plastičnu kesu koju je pritegao uz njen vrat i istovremeno je šakom stezao za vrat, pri čemu je usled ugušenja ona preminula.

Po nalazu apelacionog suda prvostepena presuda Višeg suda u Požarevcu doneta je uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka jer u obrazloženju presude nema razloga o odlučnim činjenicama, a oni koji su dati su nejasni.

Zbog toga se za sada ni činjenično stanje u pobijanoj presudi ne može preispitati, kako je naveo apelacioni sud, Badžić ostaje u pritvoru do daljeg.