ponedeljak 12. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Licitirao po pravilima?

PREDRAG BEĆIRIĆ (40), PREVARANT ILI KOMPJUTERSKI GENIJE

Licitirao po pravilima?

Striktno sam poštovao pravilnik. Nisam poslao više od 1.000 poruka sa jednog mobilnog telefona, koji nije smeo da bude prikačen za računar, rekao pre sudijom Bećirić, koji je "izlicitirao" 80 punta i nekoliko stanova

BEOGRAD - Prevarant, ili kompjuterski genije Predrag Bećirić (40), osumnjičen da je sa 13 saradnika preko SMS poruka "osvojio" skoro sve automobile i stanove preko licitacija na RTS i TV Pink, izjavio je da je ekspert i da nema veze sa bilo kakvim prevarama.

Na saslušanju je doslovce izjavio da se nimalo ne oseća krivim i da je vredne nagrade dobio "zahvaljujući svojoj veštini, a ne prevari"!

- On sebe smatra ekspertom za kompjutere, a igre na sreću tretira kao najobičnija takmičenja. Tvrdi da je striktno poštovao pravilnik. Odnosno, da nije poslao više od 1.000 poruka sa jednog mobilnog telefona, koji nije smeo da bude prikačen za računar. Takođe je rekao da je mobilni telefon računar i da u Srbiji postoje još dve grupe koje se takmiče u nagradnim igrama. Međutim, njihova imena nije naveo - otkriva Kurirov izvor blizak istrazi.

Naš sagovornik podseća i da je Bećirić pre neku godinu osmislio softer za jednu od nagradnih igara, ali da je posle isključen iz posla. Vrlo brzo se dosetio novom hakerskom triku preko kojeg je, kako se sumnja, do koske opelješio Državnu lutriju Srbije i došao u posed najmanje 80 automobila i šest stanova.

- Uz pomoć 20 umreženih kompjutera, povezanih sa 200 mobilnih telefona, izračunavao je najmanju jedinstvenu ponudu na osnovu suma poslatih SMS-om tokom igre. Do sada je utvrđeno da je Bećirićeva grupa u emisijama "RTS licitacija", "Grand licitacija" i "Grand auto" uzela gotovo sve nagrade! Sigurno više od 100 automobila i daleko veći broj stanova. Policiji se svakog dana javljaju lažni dobitnici i otkrivaju gde se nalaze "izlicitirani" automobili. Nedavno se javio jedan čovek, koji nam je locirao četiri automobila, ali se plaši da dođe i da izjavu policiji iz straha od osvete - otkriva on.

Za pronalaženje srećnih dobitnika bili su zaduženi Bećirićevi saradnici koji su kasnije i prodavali automobile, uglavnom ispod njihove cene. Ako bi uspeli da ih prodaju skuplje, taj novac bi pripao "pronalazaču". Ukupna vrednost dosad otkrivene prevare je skoro 41 milion dinara. Za ovo delo zakonom je zaprećena kazna i do 12 godina zatvora.

Dosadašnjom istragom nije obuhvaćen niko iz Državne lutrije Srbije, RTS-a i Pinka. Kurir saznaje da istražni sudija Specijalnog suda Aleksandar Vujičić neće saslušavati čelnike ovih institucija, kao ni estradne zvezde koje su poklanjale vozila i stanove "srećnicima". Međutim, uskoro će da svedoče tobožnji vlasnici vrednih nagrada.

Komentari

ČOVEK JE UPRAVU KOJE KRIV TUPAĆIMA ŠTO NISU ORGANIZOVALI IGRU I ZAŠTITILI. ČOVEKA TREBA ISKORISTITI ZA PAMETNIJE STVARI A ORGANIZATORE IGRE U ZATVOR ONI SU KRIVI HOĆE NEŠTO A NEZNAJU !

Doticni gospodin nije nikakav ekspert, bar sto se ove prevare tice, jer istu stvar Bugari rade vec godinama po celoj Evropi.

Mr."Expert" nikoga nije doveo u zabludu i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist koja bi se mogla okarakterisati kao prevara po vazecem KZ RS. Ukoliko je (a jeste) software koji je koristila Lutrija Srbije i drugi organizatori, odlucivao o najmanjoj i jedinstvenoj ponudi (a jeste) onda bi trebalo preispitati tender za kupovinu, odnosno koriscenje softwera koji je imao "bug".
Nesposobni (citaj glupi i lakoverni) igraju igre i veruju u deda Mraza, Mr. "Expert" i slicni uzimaju sebi za pravo po osnovu svoje sposobnosti (bilo expertske ili manipulativne) da preuzmu nagrade i uzivaju u hedonizmu. Ataraksija je zakon.

Ма мало је побрао.У затвор треба да иду организатори игара.Овај их је само пртекао да се награде не поделе по разним аршинима.Примера ради у Енглеској се зна ко је добио 50 милиона еврића а код се незна ни за милионче.Значи превара.

Svi bre pominju rezultat ove kao prevare, a niko ne pominje, a mene bas zanima, koliko je svog novca okrivljeni u proseku trosio na sms poruke za svaku nagradnu igru. Otprilike sigurno oko 2000 eura. A ima li neko u Srbiji da je toliko poruka poslao i platio, svi su slali po dve tri, a oce stan ili kola, pa malo morgen.

O cemu se ovde radi ??? "do koske opelješio Državnu lutriju Srbije".... Pa DLS je ovde uzela velike pare kako od tog Becirica tako i od svih ostalih koji su slali poruke. Kako ih je ojadio. Jedino ako su hteli sebi da namestaju nagrade pa nisu uspeli od njega. Izgleda da su bas to hteli i da pokupe silne pare od poruka i od tog Becirica i od ostalih sto su slali poruke i jos i da ne podele nagrade tj. da ih podele sami svojim ljudima. Ni jedno drugo objasnjenje ne postoji. Kako je ostecena DLS ako je taj lik slao hiljade poruka???

Iz ovog teksta moze da se zakljuci da je on sa kompovima i telefonima slao poruke da nadje gde je najniza jedinstvena tj. nije dobio (bacio) je sve te poruke koje su isle sa kompa. I onda je sa nekog telefona rucno slao poruke na osnovu onoga sto je zakljucio sa onim porukama. Ako je tako radio sto opet nije nesto komplikovano, onda nije prekrsio ni ona izmisljena pravila DLS-a sa dobitnim porukama. HAHA kako je uradio ekspertski tim DLS-a. A za ovo sto on i ostali vec vise od mesec dana leze u zatvoru ima da tuzi i DLS i policiju i tuzioca....