petak 12. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Na Kosovu pohapšeni narkodileri

Na Kosovu pohapšeni narkodileri

PRIZREN - Kosovska policije je saopštila da je u dve odvojene akcije uhapsila 10 osoba, osumnjičenih da su se bavili zelenaštvom i trgovinom narkoticima.

Kako je naveo portparol Policije Kosova Baki Keljani, u prvoj akciji, koju je sprovela direkcija za istragu privrednog kriminala, regionalna jedinica u Prizrenu uhapsila je pet osoba zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo prevare, prinude i neproporcionalne zarade (zelenaštvo). Navedeno je da se radi o nekoliko stotina hiljada evra.

U drugom slučaju, policija je uz podršku pripadnika specijalnih jedinica direkcije za borbu protiv organizovanog kriminala zaplenila dva kilograma narkotika za koje se sumnja da je heroin i uhapsila 11 osoba, od kojih je za pet određeno policijsko zadržavanje, prenosi RTS. 

Po nalogu tužioca izvršen je pretres pet lokacija za koje se sumnja da su služile za trgovinu drogom. Tokom te operacije oduzeto je oružje, veliki iznos novca, za koji se sumnja da je zarađen trgovinom drogom i bankarske kartice na različite račune.