nedelja 11. januar 2009.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Zatečeni hapšenjem

SIMO SPASIĆ, UHAPŠEN ZBOG NASILJA, JOŠ NEĆE BITI SMENJEN

Zatečeni hapšenjem

BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji odlučilo je na vanrednoj sednici, zbog određivanja pritvora predsedniku Simi Spasiću, osumnjičenom za silovanje bivše supruge, da do daljnjeg to udruženje vodi njegov zamenik Milosav Stojković.
Upravni odbor udruženja odlučio je da „slučaj Spasić“ ne sme i neće uticati na njihov rad.
- Zatekla nas je vest o pritvoru Spasića. Međutim, tu optužbu, ako je i tačna, niko ne bi trebalo da dovodi u vezu sa udruženjem - kaže Gordana Đukanović, portparol udruženja, i dodaje:
- Trudimo se da pomognemo porodicama čiji su članovi oteti ili ubijeni na Kosovu i Metohiji.
Đukanovićeva napominje da Spasić neće biti smenjen dok se slučaj ne razreši.
- On je dobro obavljao dužnost predsednika, a njegov privatni život, kao i ostalih članova, nije briga udruženja - kaže ona.
Niška policija saopštila je 6. januara da je privela Spasića (47), iz Obilića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo silovanja bivše supruge u noći između 3. i 4. januara. Okružni sud u Nišu odredio mu je jednomesečni pritvor.    
Navodna žrtva silovanja Sandra Stanković, Spasićeva bivša supruga, obavestila je i medije o zločinu koji je nad njom počinio njen bivši suprug. Ona je izjavila da je bivši muž godinama zlostavljao i da ga je i ranije prijavljivala policiji, ali da je prvi put uhapšen. Ona tvrdi da je Spasić takvo ponašanje godinama uspešno skrivao iza funkcije predsednika Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.