sreda 10. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Snajperista uhapšen kod Dekanata

INTERVENTNA PATROLA BEOGRADSKE POLICIJE UOČILA SUMNJIVO PONAŠANJE MUŠKARCA

Snajperista uhapšen kod Dekanata

Petar B. (62) uhapšen je ispred zgrade Stomatološkog fakulteta u Ulici dr Subotića sa torbom u kojoj su bili karabin sa optičkim nišanom i pištolj "CZ" sa prigušivačem

BEOGRAD - Petar B. (62) uhapšen je ispred Stomatološkog fakulteta u Beogradu sa torbom punom oružja, ali se još ne zna šta je hteo da uradi.
Kako saznajemo, Petar B. je uhapšen juče oko 12 sati u Ulici dr Subotića. Policija je u torbi koju je osumnjičeni nosio u ruci našla pušku i pištolj.

Kako saznajemo, interventna patrola bila je u redovnoj kontroli, kada su zapazili muškarca s torbom u ruci koji se šetao ulicom Dr Subotića. Petar B. je, potom, zastao ispred zgrade Dekanata Medicinskog i Stomatološkog fakulteta. Policiji je to bilo sumnjivo, pa su mu prišli i pitali ga šta ima u torbi. Privedeni je mirnim glasom rekao da su u torbi puška i pištolj. Na pitanje policajaca zašto nosi oružje, Petar B. nije odgovorio. Nakon toga, on je priveden i nije se opirao hapšenju.
Kako saznajemo, policija je u torbi pronašla karabin sa optičkim nišanom i pištolj "CZ" sa prigušivačem, koji su bili zamotani u najlon kese.

Rođak optuženog za odsecanje glave

Kako Kurir saznaje, privedeni Petar B. je rođak Velibora Bakića, osumnjičenog da je u avgustu 2008. odsekao glavu Smailu Tariću iz Malog Zvornika. Prema optužnici, Bakić i Miloš Rašić su 2008. godine mačetom Tariću odsekli glavu, stavili je u kesu i odneli na Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu. Telo je pronađeno na drugoj lokaciji. Osumnjičeni su na suđenju u Višem sudu u Beogradu negirali krivicu.

Mogao je sve da nas pobije

Studenti Medicinskog i Stomatološkog fakulteta šokirani su činjenicom da je ispred tog objekta uhapšen čovek sa snajperom i pištoljem. Oni ne kriju strah.
- Ne mogu da verujem šta se sve dešava. Čovek je slobodno mogao da ušeta na fakultet i da nas sve pobije. Ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo da ga policija nije na vreme sprečila - priča studentkinja koja je želela da ostane anonimna.


Okupljeni u zgradi Dekanata kažu da su zapanjeni onim što se desilo i da ne znaju ko je uhapšeni čovek.
- Stajao sam u holu fakulteta. Video sam kad su policajci prišli tom čoveku i uhapsili ga. Sve se odigralo ispred fakulteta, na stepeništu. Potom je nekih pola sata stajao ispred zgrade naslonjen na zid. Policajci su pretresali njegovu torbu i našli neko oružje. Čudno je da se neko sa takvim naoružanjem šeta centrom grada. Ko zna šta je taj čovek nameravao. Srećom, policajci su ga osujetili, šta god da je namerio - kaže jedan od očevidaca.

Komentari

Ма човек се само плашио зубара...