sreda 10. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Raskomadano telo Cvetka Simića bačeno u Jarun

Raskomadano telo Cvetka Simića bačeno u Jarun

Trojica kajakaša su u rukavcu u ponedeljak našla trup, a policajci dan kasnije noge u šikari. Udovi su anatomski precizno uklonjeni, jer se na nogama videlo da su odrezane uz čašice kukova

ZAGREB/ BEOGRAD - Rezultati analize DNK uzoraka uzetih sa delova ljudskog tela koji su nađeni u zagrebačkom Jarunu pokazali su da se radi o Cvetku Simiću, državljaninu Srbije, potvrdio je hrvatskim medijima Krunoslav Borovec, šef kabineta direktora tamošnje policije.

Analizu je radio Zavod za sudsku medicinu, koji je dobijeni DNK profil "provukao" kroz svoju bazu i dobio poklapanje, jer je Simić odranije bio evidentiran. Simić, naime, prema prvim informacijama, ima podeblji dosije u Srbiji, uglavnom zbog krijumčarenja narkotika.

Telo, tačnije trup, bez glave, šaka i nogu od prepona naniže u ponedeljak su na jarunskom jezeru našla trojica veslača Kajakaškog kluba Končar.

Veslajući u vodenom rukavcu tristotinak metara od kluba mladići su uočili veliku crnu vreću koja im je delovala čudno i čak ih podsetila na vreće za leševe. Dotakli su je veslom kako bi videli šta je unutra, a onda su nekoliko metara dalje uočili i leš kako pluta. Odmah na prvi pogled bilo je jasno da su glava i ekstremiteti vrlo precizno odsečeni i da raspadanje nije uzrok stravičnog prizora na koji su naišli.

Momke je najviše šokiralo to što su rezovi na vratu i preponama izgledali glatki i čisti, vrlo precizni.
Kajakaši su odmah pozvali policiju i kasnije pomogli u izvlačenju tela. U crnoj vreći policija je našla kartone i vešalicu za odeću, ali zasad se ne zna ima li ta vreća ikakve veze sa trupom.
Dan kasnije, noge su policajci našli u šikari nedaleko od mesta na kojem je nađen trup. Udovi su anatomski precizno uklonjeni, jer se na nogama videlo da su odrezane uz čašice kukova.