sreda 10. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Mavrić izneo svoju verziju odbrane

VIŠI SUD U NOVOM PAZARU POKRENUO ISTRAGU ZBOG UBISTVA POLICAJCA

Mavrić izneo svoju verziju odbrane

Komemorativni skup i sahrana ubijenog policajca, kojima je prisustvovao veliki broj građana iz nacionalno mešovitih sredina, pokazuje da je to ubistvo izazvalo oštru osudu stanovništva tog područja juga Srbije, ukazano je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost

NOVI PAZAR/BEOGRAD - Fahrudin Mavrić (23), osumnjičen da je u sredu u Ribarićima kod Tutina ubio policajca Željka Zečevića (40), saslušan je juče u Višem sudu u Novom Pazaru, rekao je Tanjugu sudija tog suda Ćamil Hubić.

Hubić je objasnio da je Mavrić saslušan u prisustvu branioca i da je on tom prilikom izneo svoju verziju onoga što se događalo u noći kada je policajac Zečević tragično stradao.
"Doneto je rešenje o pokretanju istrage, osumnjičeni Mavrić je saslušan i on je tom prilikom izneo svoju verziju odbrane na šta, kao osumnjičeni, ima pravo", rekao je Hubić, ali nije mogao da iznosi detalje tog saslušanja.

Mavrić se sumnjiči da je u noći 3. marta u službenom policijskom vozilu, s leđa, ubio policajca Zečhevića njegovim ličnim pištoljem koji mu je prethodno oteo, iskočio potom iz vozila i pobegao.

Zajedničkom akcijom policije, Žandarmerije i vojske on je uhapšen dva dana kasnije u neposrednoj blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, gde se krio s namerom, kako se veruje, da pobegne u Zubin Potok.

Apel pravosuđu

Direktor policije Milorad Veljović apelovao je na pravosudne organe da "sve koji napadaju policajce tokom obavljanja časnih, odgovornih i rizičnih zadataka sankcionišu po zakonu, jer policiji treba pomoć u borbi protiv kriminala".
On je precizirao da je u 2008. godini zbog raznih napada na policajce protiv 2.020 osoba podneto ukupno 1.724 krivične prijave, a da je u 2009. godini taj broj i veći.
"Sve prijave nisu na neki način osuđujuće završene", rekao je Veljović.

Mavrić je praktično uhapšen u trenutku kada je na gradskom groblju u Tutinu sahranjen policajac Zečvić.
Nakon privođenja u novopazarsku Policijsku upravu, Mavrić je smešten u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Novom Pazaru.
Osumnjičeni je bio zaposlen u Preduzeću za održavanje puteva u Tutinu i radio je na rašcišćavannju odrona na delu puta Tutin - Ribarići.
Do pre četiri-pet godina boravio je sa roditeljima u Nemačkoj, gde je zvanično tražio azil, ali ga nije dobio.
Mavrić, kažu, nema policijski dosije, ali je 2009. godine zajedno sa sestrom i bratom tukao oca, pa su protiv njih troje podnete krivične prijave.

Ubistvo policajca Željka Zečevića iz Tutina nema nacionalnu pozadinu, a neophodno je da pravosudni organi oštrije sankcionišu napade na službeno lice, poručili su danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović.

Dačić je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost, koji je razmatrao informaciju o ubistvu Zečević, rekao da i komemorativni skup i sahrana ubijenog policajca, kojima je prisustvovao veliki broj građana iz nacionalno mešovitih sredina, pokazuje da je to ubistvo izazvalo oštru osudu stanovništva tog područja juga Srbije.

Navodeći da je policijski posao težak i skopčan sa rizicima, ministar je naglasio da policajci u obavljanju odgovornih zadataka moraju da se pridržavaju pravila službe i zakona, podsetivši da su pokrenuti postupci i podnete krivične prijave protiv policajaca koji su prekoračili ovlašćenja.

I direktor policije je naglasio da u ubistvu Zečevića nema nikave nacionalne i verske pozadine, dodajući da su građani i lokalna samouprava osudili to ubistvo i dali punu podršku policiji.

Komentari

Zbog cega su mediji prestali da prate stanje i izvestavaju o stanju povredjenog 65-godisnjaka u kog je policajac u sred bela dana pucao u Grdelickoj lisuri?

Zalosno je ubiti macku a ne coveka,ali smatram da u ovom slucaju su ubijeni i jedna i druga strana.U svakom slucaju treba ispitati okolnosti kako je doslo do toga da se Fahrudin Mavric uopste privede,poznatoje 80 % stanovnistvu srbije na ispade radnika MUP/a Srbije.Zalosno je to sto nasi ministri ne vide malverzacije svojih radnika,cesto put se zloupotrebljava ta uniforma,pa cak ako das policajcu 200 dinara mozes proci bez ikakve kontrole,sve su ovo cinjenice da u samim redovima MUP/a Ima onih koji najmanje postuju zakon.Policajci u srbiji preticu na punoj liniji ne razmisljajuci koliko zivota ugrozi u tom trenutku,Zalosno,mada te zalosti nece nestati u skorije vreme sa nasih prostora.Bilobi manje zalosti kad bi ministar policije ocistio svoje redove pocevsi od portira pa sve redom do pojedinih zamenika ministra,pa ako je za dobrobit naroda nek i sam da ostavku.Pod logom*AKO NEMOZES RESITI STVAR PREPUSTI NEKOM KO MOZE*
Hvala vam i bas me zanimaju misljenja gradjana !!!