sreda 10. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Krivične prijave protiv osam apotekara

Krivične prijave protiv osam apotekara

NOVI PAZAR - Novopazarska policija je podnela krivične prijave protiv odgovornih u osam apoteka u Novom Pazaru i Tutinu zbog sumnje da su izdavali lekove koji nisu laboratorijski kontrolisani, kao i lekove kojima je istekao rok upotrebe, saopštila je Policijska uprava.

Krivične prijave podnete su protiv Azre Š. (49), Alme Š. (33), Ervina G. (37), Ajše D. (47), Muamera L. (36), Irme K. (20) i Melite J. (37), svi iz Novog Pazara, i Sanele M. (32) iz Tutina, navedeno je u saopštenju.
Oni se terete da su izvršili krivična dela proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, a pronađeni lekovi su uz potvrdu privremeno oduzeti.

Lekovi su pronađeni u novopazarskim apotekama "A-farm", "Ernafarm", "Veleofarm", "Remedija", "Ličina 1", "Ličina 2" i "Galafarm" i u apoteci "Lina farm" u Tutinu.
Kontrolom prometa, u saradnji sa inspektorima za lekove i medicinska sredstva Ministarstva zdravlja, ustanovljeno je da se u pomenutim apotekama izdaju lekovi i medicinskih sredstava koji nisu pregledani od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva.
Takođe, kontrolom je ustanovljeno i da se u pomenutim apotekama izdaju lekovi i medicinska sredstva kojima je istekao rok upotrebe, navedeno je u saopštenju.