sreda 10. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Čekaju se rezultati veštačenja

U TOKU JE ISTRAGA O SMRTI MAJE (36) I SUZANA IVANOVIĆA (40) IZ PALJANA

Čekaju se rezultati veštačenja

JAGODINA - Istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović naložio je da se urade "parafinska rukavica" i balističko veštačenje kako bi se sa sigurnošću utvrdilo na koji način su stradali supružnici Maja (36) i Suzan Ivanović (40) iz sela Paljana, nadomak Ćuprije.

Nastradale supružnike je u parkiranom porodičnom automobilu "reno laguna", na putu Ćuprija - Despotovac, na skretanju prema selu Dobričevo, u ponedeljak našao njihov komšija.
- On je sa Suzanovim ocem Branislavom krenuo da ih traži pošto je Suzan obavestio svog brata Bobana, koji je na privremenom radu u Švajcarskoj, da je, odmah po izlasku iz sela, ubio Maju i da će ubiti i sebe. Svog brata je zamolio da vodi računa o njihovoj deci - ispričao je za Kurir Stanojlo Petrović, rođak ove porodice.

Prema njegovim rečima, Suzan Ivanović je posedovao revolver "magnum", koji je bio uredno registrovan i iz koga se pretpostavlja da je pucao, s obzirom da je oružje nađeno u automobilu.
Petrović je dodao da je čuo od komšije da je Maja bila pokrivena belim čaršavom, a da je Suzan imao prostrelnu ranu u blizini srca, kao i da su supružnici ostavili oproštajno pismo.
U Paljanima pretpostavljaju da je Suzan digao ruku na svoju suprugu i sebe zbog velikih dugovanja i zelenaške kamate koju više nije mogao da plaća.
Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, rezultati parafinske rukavice ukazuju da je Suzan pucao, a da li se sa sigurnošću može tvrditi da je u pitanju ubistvo i samoubistvo, znaće se tek posle završene istrage.