četvrtak 10. januar 2013.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Novosađanin pretio da će se zapaliti

Novosađanin pretio da će se zapaliti

NOVI SAD - Novosadska policija uhapsila je G.A. (40) koji je od jutros, od oko 9 časova, u stanu na petom spratu u stambenoj zgradi u ulici Kralja Petra Prvog broj 44 pretio da će zapaliti suprugu, 9-godišnjeg  sina i sebe.

Policija je stigla kada su prolaznici primetili i prijavili da na terasi pali vatru. On je na terasi polomio i stakla, iščupao antenu, a na ulicu je bacao spaljene krpe i dečiju odeću. Na lice mesta odmah su došli policija, kola hitne pomoći i policijski pregovarački tim.

Prema prvim informacijama, u stanu je navodno držao zatočene suprugu i devetogodišnjeg sina preteći da će ih zapaliti, ali se nešto kasnije ispostavilo da je u stanu ipak bio sam.

Drama je trajala skoro čitava tri časa - počela je jutros, nešto pre 9 časova, a okončana je kada su ga policajci izveli iz stana.

U trenutku kada su ga sprovodili opirao se i otimao neverovatnom snagom, a u maricu je ušao tek uz asistenciju nekoliko policajaca. Policija je prvo probala da ga ubaci u kola Hitne pomoći, ali je on to uporno odbijao. Na kraju je pristao da uđe u maricu.

U tom trenutku ispred zgrade pojavila se i njegova žena, koja je sa detetom bila kod majke a ne u stanu,  i videvši čitav prizor pala u nesvest.

Zasad se ne zna šta je bio uzrok ovakvog njegovog ponašanja. Stanari su reporteru RTV Vojvodine kazali da nikada nisu imali problema sa tim komšijom, a ta TV nezvanično saznaje i da je on još u subotu izbacio ženu  i dete iz stana.

Slađana Stojanović