nedelja 9. septembar 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Falsifikovali 600.700 evra

Falsifikovali 600.700 evra

BEOGRAD - Pripadnici Uprave kriminalističke policije lišili su slobode međunarodnu kriminalnu grupu, zbog sumnje da su falsifikovali 600.700 evra s namerom da ih stave u promet i time sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da su oni, uz krivičnu prijavu, predali istražnom sudiji Višeg suda u Novom Pazaru.

Prijave su podnete protiv Slavka M. (50) iz Sopota, Petra M. (49) iz Aranđelovca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje novca, prevara i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a Milorada I. (54) iz Mionice i Kpama E.C. (26) francuskog državljanina zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje novca i prevara.

Kako se navodi, akcija je sprovedena u saradnji sa službenicima Policijske uprave u Novom Pazaru, Beograda, Kragujevca, Valjeva, Kraljeva, Niša i Višim javnim tužilaštvom u Novom Pazaru.Policija je, kako se dodaje, od osumnjičenih oduzela 600.700 evra, četiri pištolja i 206 metaka.

Policija moli sve građane koji su prevareni od strane osumnjičenih da se jave na broj telefona 020-330-215, PU Novi Pazar.