četvrtak 9. jun 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Maloletniku određen pritvor zbog ubistva

Maloletniku određen pritvor zbog ubistva

NOVI SAD- Maloletni štićenik doma " SOS Dečije selo", koji se sumnjiči za ubistvo kuvarice Svetlane Zorić (34) u kupatilu menze, saslušan je pred istražnim sudijom u novosadskom sudu, objavio je novosadski infomativni portal " Radio 021".

Ovaj portal prenosi izjavu dežurnog istražnog sudije Miroslava Alimpića, koji je rekao da je saslušanje maloletnika trebalo da se oavi u sredu uveče, ali je odloženo zbog lekarske pomoći koja je ukazana maloletniku. Alimpić dodaje da je štićeniku Dečijeg sela i pre saslušanja određen pritvor od mesec dana, te da će optužnica biti podignuta nakon pripremnog postupka.

 "To je adekvatno istrazi za punoletne. U maloletničkom postupku, to se zove pripremni postupak, gde će biti saslušani svi svedoci i određena potrebna veštačenja".
 
Mladić je kuvarici naneo nekolika uboda nožem dugim 26 centimetara, nakon čega je oružje bacio. Na rukama je imao povrede, tako da postoji mogućnost da je nakon zločina hteo sebi da naudi.
Sedamnaestogodišnjak je, prema rečima zamenika direktora Vidoja Radulovića, bio jedan od najprimerenijih štićenika u Dečijem selu, redovan đak srednje mašinske škole i neposredno pre incidenta pomagao je svom vaspitaču.

"U jednom trenutku došao je kod vaspitača krvavih ruku i saopštio je da je ubio kuvaricu", rekao Radulović i dodao da ovog trenutka ne može da precizira kako je došlo do incidenta. Zamenik direktora Dečijeg sela napomenuo je da je ovo prvi incident takve vrste od kada postoji ova ustanova.

Promenio se nakon posete majke?
S.M. je u domu  boravio sa dva brata, a došli su pre nekoliko godina nakon što su ih napustili roditelji. Prema nezvaničnim informacijama, majka je nedavno došla u posetu deci. Obišla je braću, ali iz nepoznatog razloga njega nije htela da vidi. Oni koji ga poznaju kažu da je od tad počeo neuobičajeno da se ponaša i da ostavlja poruke čudne sadržine na svom Fejsbuk profilu.

Telo ubijene kuvarice preneto je na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, a više detalja ove tragedije biće poznato nakon veštačenja.