sreda 9. februar 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Aleksinačka sela na meti pljačkaša

Aleksinačka sela na meti pljačkaša

NIŠ - Zbog sumnje da je obio radnje u četiri sela aleksinačke opštine, odakle je odneo raznu robu vrednu oko 130.000 dinara, policija je privela Bobana R. (42) iz Rutevca, saopšteno je u Policijskoj upravi u Nišu.

Prodavnice je obijao noću u selima Donji Ljubeš, Prćilovica Bovan i Rsovac, naveli su u policiji i dodali da je osumnjičenom istražni sudija Osnovnog suda u Nišu odredio pritvor do 30 dana.

Zbog sumnje da je izvršio krivična dela krađe i neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila, priveden je Aleksandar M.(21) iz Tešice u aleksinačkoj opštini, saopštili su u policiji na redovnoj konferenciji za novinare svodeći pregled svojih aktivnosti u prethodnih sedam dana.

On je, kako je rečeno, najpre obio kuću u Tešici odakle je uzeo 80.000 dinara, a zatim ukradenim vozilom pokušao da se udalji iz tog mesta. Istražni sudija odredio mu je pritvor od osam dana.

Policija je privela i dve rumunske državljanke zbog sumnje da su izvršile tešku krađu u Svrljigu u ulici Dušana Trivunca iskoristivši nepažnju domaćina odakle su odnele novac i nakit u vrednosti od 218.000 dinara, rekli su u niškoj Policijskoj upravi.

Privedene su Loredani V.(28) i Krainoveanka V.(54) koje su došle u kuću oštećenog pod izgovorom da su zainteresovane za kupovinu robe, a istražni sudija Osnovnog suda u Nišu odredio je osumnjičenim pritvor do 30 dana, naveli su u policiji.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo razbojništva, policija je privela Srđana M. (41) iz Pečenjevca i Marjana A. (19) iz Niša, rekli su u policiji.

Prema navodima policije, njih dvojica su uz upotrebu fizičke sile od niškog taksiste oteli mobilni telefon i 1.500 dinara. Istražni sudija Osnovnog suda odredio je osumnjičenima pritvor do 30 dana.