petak 8. jul 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Marinovićeva: Antonija je prodata?

Marinovićeva: Antonija je prodata?

ZAGREB - Dokle god ne bude pronađeno telo mlade Antonije Bilić ostati će makar trag sumnje da je nestala kao žrtva trgovine ljudima, prodana u neku drugu državu radi seksualnog iskorištavanja, ovo je za zagrebački Jutarnji list izjavila Lovorka Marinović , koja je godinama bila uključena u problematiku trgovine ljudima.  

Lovorka Marinović vodila je zagrebačku kancelariju IOM-a, Međunarodne organizacije za migracije. Ova kancelarija je sarađivala sa policijom i vodila kampanje za obaveštavanje javnosti kako bi se suzbila trgovina ljudima. Danas ona vodi Centar za nove inicijative.

- Čim se saznalo za slučaj nestale Antonije, izrazila sam strah da se možda radi o slučaju trgovine ljudima. Dokaza za to imala sam više: osumnjičeni često menja iskaz i odbija testiranje detektorom laži, njegov posao je vezan uz prelaske granica, povezan je sa drugim slučajevima nestanka mladih devojaka u drugim zemljama, kaže Lovorka Marinović.

Jutarnji list piše da Dragan Paravinja u sredu na svom suđenju nije ništa pričao o nestanku i silovanju Antronije Bilić, a na dobacivanja i provokacije publike nekoliko puta se cinično nasmešio

- Nisam kriv, ne silujem devojke. Hoće da mi sve podmite, a znam i zbog čega - rekao je kada je upitan za optužbe o silovanju.

    MUP RS: Paravinjine tvrdnje nisu uverljive

Dragan Paravinja je pred okružnim sudom u Sokocu izjavio da nije kriv za ubistvo Antonije Bilić i da je ubistvo priznao jer su ga u Banjaluci tukli pripadnici MUP-a RS. Portparolka MUP-a RS Mirna Šoja izjavila je za medije da se pokazalo da Paravinjine tvrdnje nisu verodostojne, objavili su bosanki mediji.

"U dosadašnjim se iskazima pokazalo da je Paravinja neverodostojan. Tako je i sada", kazala je Šoja, koja se nije želela upuštati u dodatne komentare Paravinjinih optužbi.

Paravinjin advokat Milana Bulić novinarima je posle sudske rasprave potvrdila da joj je njen klijent kazao da ga je policija tukla.

"Savetovala sam mu da se odmah javi doktoru u zatvoru 'Kula' i da doktor da svoje mišljenje", tvrdi Paravinjin advokat.

Sledeće ročište zakazano je za pet dana, a na njemu će se pojaviti devojka koja je optužila Paravinju da ju je silovao.

Isušili jezero, nisu našli Antonijino telo

Šibenski vatrogasci su pumpama isušili jezero Brljan kraj Oklaja, s čijeg je mosta Dragan Paravinja navodno bacio nestalu Antoniju Bilić, ali u njemu policija ni HGSS sa psima dosad nisu našli telo niti bilo šta što bi koristilo u istrazi, javlja hrvatski portal „ 24 sata.hr“.

Zato će policija pretraživati i područje obližnjeg akumulacijskoga jezera, koje se nalazi uzvodno od isušenog dela Brljana. Takođe se pretražuju područja uz cestu Drniš-Split i od Prugova do Kočinjeg brda, te tok reke Krke od Manojlovačkoga slapa do hidrocentrale Miljacka. U pretrazi učestvuje oko 120 ljudi. Reč je o pripadnicima interventne, specijalne i kriminalističke policije, Hrvatske gorske službe spašavanja i vatrogascima. Policija i nadalje nastavlja s drugim aktivnostima kroz detaljno kriminalističko-analitičko istraživanje svih raspoloživih podataka.

Muškarac silovao devojku kod Biograda

U biogradskoj policiji u toku je kriminalistička istraga nad
50-godišnjim muškarcem, koji je silovao dvadesetčetvorogodišnju devojku
iz okoline Zadra, objavio je Jutarnji list.
Kako navodi ovaj list, pedesetogodišnji muškaraca devojku je sreo u
Biogradu, ponudio joj je prevoz do kuće i skrenuo na makadamski put u
jednom selu pored Biograda i tamo je silovao. Još se ne zna je li
silovana devojka pobegla ili ju je on pustio.