petak 8. april 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Završne reči Miljanu Raičeviću zakazane za 16. maj

Završne reči Miljanu Raičeviću zakazane za 16. maj

BEOGRAD - Ponovljeno suđenje policajcu Miljanu Raičeviću, koji je na dužnosti iz neposredne blizine pucao u glavu i ubio Đorđa Zarića (24), moglo bi da bude završeno krajem maja, jer su završne reči zakazane za 16. maj.

Raičević je 13. novembra 2009. godine prvostepeno osuđen na sedam godina zatvora pred bivšim Okružnim sudom u Beogradu, ali je Apelacioni sud 13. oktobra 2010. godine ukinuo tu presudu i naložio ponovljeno suđenje.

Suđenje je formalno počelo ispočetka zbog promene člana sudskog veća, a Raičević je ponovo negirao krivicu za ubistvo Zarića.

Raičević je 19. marta 2009. godine, kada je ubio Zarića, bio na službenoj dužnosti kao pripadnik Interventne jedinice beogradske policije koja je jurila automobil u kojem je Zarić bio suvozač, a ubistvo se dogodilo kada je policija stigla taj automobil. Zarić je na suđenju govorio da se ne oseća krivim i da je sve radio "profesionalno i po propisima".

Apelacioni sud je utvrdio da je prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka, jer u obrazloženju presude nisu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama, pa postoji znatna protivrečnost između onoga što se navodi u razlozima presude o sadržini isprava ili zapisnika o iskazima datim u postupku i samih zapisnika, čime je činjenično stanje nepotpuno utvrđeno.