četvrtak 8. mart 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Umesto telefona prodavali elektornski otpad

Umesto telefona prodavali elektornski otpad

Jagodinska policija podnela je dve krivične prijave koje su preko interneta umesto telefona prodavali elektronski otpad

JAGODINA - Policijska uprava u Jagodini saopštila je da je podnela krivične prijave "za dela prevare".

Osnovnom tužilaštvu u Jagodini protiv dve osobe, koja su preko interneta prodavali telefone, a kupcima je umesto telefona u paketima, koje su unapred platili, stizao elektronski otpad.

Oni su protivpravno stekli korist od 72.500 dinara, PTT Srbija je oštetećena za oko 4.200 dinara a policiji je indentifikovala šet oštećenih kupaca, stoji u saopštenju.

"Osumnjičeni su postavili dva oglasa za prodaju mobilnih telefona na internet sajtu www.mobilnisvet.com u kojem su oglasili prodaju telefona nokia C6-01 po ceni od 110 evra i apple Phone 3 GS 16 GB po ceni 140 evra, koje šalju poštom kupcima koji bi ih uplatili pouzećem", navodi se u saopštenju. 

S obzirom da su naručene telefone prvo platili, a tek potom otvarali primljene paklete, prevareni kupci su u paketima nalazili elektronski otpad, "tačnije neupotrebljive delove starih računara".

Policija sumnja da je mnogo više, od šest identifikovanih, prevarenih kupaca, i moli oštećene građane da se jave najbližoj Policijskoj stanici.

U saopštenju se ističe da se PU u Jagodini "javljaju lica koja su na isti ili sličan način oštećena od lica sa šire teritorije Srbije".

Tanjug