subota 7. avgust 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Uhapšen Tomislav Đorđević, bivši vlasnik Meridijan banke

Uhapšen Tomislav Đorđević, bivši vlasnik Meridijan banke

BEOGRAD - Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa beogradskim Višim tužilaštvom, uhapsili su sedmočlanu kriminalnu grupu, saznaje RTS.

Sumnja se da je na čelu te grupe bio vlasnik firme "DTD ribarstvo Bački Jarak"  Tomislav Đorđević, inače bivši vlasnik Meridijan banke.

Pored njega, u nastavku borbe protiv zloupotreba u privatizaciji, uhapšeno je još šest osoba, među kojima su rukovodioci DTD-a i firme "DP ribarsko gazdinstvo" iz Beograda.

Osim Tomislava Đorđevića uhapšeni su njegova ćerka Dubravka, predsednik Upravnog odbora preduzeća "DP ribarsko gazdinstvo" i članovi odbora te firme Aleksandra Sedlar i Đurđa Prica.

Lisice su stavljene na ruke i generalnom direktoru "Ribarskog gazdinstva" Veselinu Popoviću, tehničkom rukovodiocu Vojinu Manasijeviću i generalnom direktoru firme "DTD ribarstvo Bački Jarak" Dušku Nikitoviću.

RTS nezvanično saznaje da su oni osumnjičeni da su od 2007. do 2009. godine, u postupku privatizacije ribarskog gazdinstva, suprotno ugovoru sa Agencijom za privatizaciju otuđili više od 60 odsto imovine tog preduzeća i tako nezakonito prisvojili više od 2,5 miliona evra.