četvrtak 7. jun 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Slavko Perović u bolnici, pretukao ga policajac

Slavko Perović u bolnici, pretukao ga policajac

Crnogorski predsednik Filip Vujanović osudio je napad na bivšeg lidera Liberalnog saveza Crne Gore. Noć je proveo u bolnici zbog kontuzije glave i grudnog koša

PODGORICA - Crnogorski predsednik Filip Vujanović osudio je danas napad na bivšeg lidera Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) Slavka Perovića prilikom policijskog privođenja u Herceg Novom i zatražio da se taj slučaj hitno ispita do kraja.

LSGC traži istragu 

Liberalna partija Crne Gore zatražila je danas hitnu istragu incidenta između bivšeg lidera Liberalnog saveza Slavka Perovića i policije u Herceg Novom. Liberalna partija je nastala iz Liberalnog saveza (LS), pošto je rukovodstvo LS odlučilo da ukine tu stranku. Istragu incidenta koji se dogodio u sredu popodne na hercegnovskoj rivi, zatražio je i član Saveta za građansku kontrolu policije Aleksandar Zeković. 

"Naravno da maksimalno i iz sve snage osuđujem napad koji se desio na bivšeg lidera LSCG. On je bio predsednik partije koja će u Crnoj Gorib biti zapamćena po doslednosti zalaganja za ideju državne nezavisnosti", kazao je Vujanović.

On je najavio da će obaviti razgovor s direktorom Uprave policije Božidarom Vuksanovićem, od koga će tražiti da se najprofesionalnije i najdetaljnije ispita slučaj i obavesti javnost o rezultatima istrage.

"Radi se o slučaju koji zavređuje pun prioritet i maksimalnu ažurnost, što obavezuje da se javnost odmah obavesti o rezultatima istrage" , kazao je Vujanović novinarima.

Perović je sinoć povređen u Herceg Novom, prilikom opiranja policijskom privođenju, nakon svađe u jednom tamošnjem kafiću. 

Kako su preneli podgorički mediji, Perović je sedeo s društvom u jednom kafiću u centru Herceg Novog, nakon čega je došao u verbalni sukob s muškarcem za susednim stolom.

Bivši lider LSCG je, kako se navodi, prozivao nekadašnjeg crnogorskog premijera i predsednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, nazivajući ga lopovom.

U međuvremenu su u kafić stigli pripadnici Interventnog voda policije i sa sobom poveli muškarca koji je sedeo za susednim stolom, a potom su tražili i od Perovića da pođe sa njima. Perović je to odbio, uz reči:"Je li vas to Milo poslao?" .

Policajci su bivšeg lidera LSCG, ipak, izveli iz kafića, posle čega je nastalo međusobno guranje i koškanje. Jedan od policajaca je, kako se navodi, udario Perovića, nakon čega se nekadašnji prvi čovek crnogorskih liberala zateturao, pao i udario glavom o kameno tlo.

Policija je potom privela Perovića u Centar bezbednosti na Toploj, a nakon toga je pozvana dežurna ekipa Hitne pomoći, koja je ukazala pomoć bivšem lideru LSCG.

Posle pregleda, Perović je upućen u Opštu bolnicu Meljine, gde je zadržan tokom noći zbog kontuzije glave i grudnog koša, a konstatovane su i ogrebotine na kolenima i oko zgloba šaka.