utorak 7. jun 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Cecina presuda postala pravosnažna, narukvica uskoro na nozi

Cecina presuda postala pravosnažna, narukvica uskoro na nozi

BEOGRAD- Viši sud u Beogradu doneo je presudu kojom su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić oglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.
Presuda je pravosnažna i izvršna jer su se i sestre i tužilaštvo, sa kojim su zaključile sporazum, odrekli prava na žalbu, rečeno je u Višem sudu u Beogradu.

Sestre će u toku odsluženja kazne, koja bi mogla da počne već od utorka, nositi elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje kako ne bi mogle da napuštaju svoje stanove bez posebnog odobrenja suda.

Prema sporazumu, Ražnatovićeva je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne. Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverzacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržati u svojoj kući u Ljutice Bogdana.

Kaznu od milion i po evra sestre treba da plate solidarno i to na tri rate. Prvu ratu od 500.000 evra treba da plate u narednih 15 dana pošto im bude uručena presuda, drugu u istom iznosu u roku od šest meseci, a treći za godinu dana.

Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen biće stavljena hipoteka na njenu kuću u Ljutice Bogdana.

Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta je podiglo optužnicu protiv Ražnatovićeve, a dve sedmice kasnije postiglo sporazum o priznanju krivice sa pevačicom i njenom sestrom.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci FK "Obilić" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača. Sporazumom o priznanju krivice nisu obuhvaćeni Binić i Dimitrijević, tako da se proces protiv njih nastavlja.

Sredinom jula Ceca opet na sudu

Ražnatovićeva će morati za napusti kućni zatvor zbog suđenja za
nasilničko ponašanje 19. jula pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.
Kako će do tada uveliko biti pod prismotrom Uprave za izvršenje
krivičnih sankcija s elektronskom narukvicom oko noge moraće da napusti
"kućni zatvor".
Ražnatovićeva će se na optuženičkoj klupi pred sudijom Danijelom Koš
ovog puta naći sa zetom Predragom Ocokoljićem zbog sukoba koji je pre
četiri godine izbio između Ražnatovićeve i Ocokoljića sa direktorom FK
Mladi proleter Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo
krivičnu prijavu.

Komentari

...serbistan,pakistan,afganistan...pa dok se ovako moze sve kupiti nema od EU NISTA..ni fatanje hadžica nam nece pomoci...odoh ja u civilizaciju u dezelu kod triglava...