subota 7. maj 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Ukinut pritvor Dubravki Štrbac iz Šarićeve grupe

Ukinut pritvor Dubravki Štrbac iz Šarićeve grupe

BEOGRAD- Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor Dubravki Štrbac koja se tereti za učešće u "pranju" novca stečenog krijumčarenjem kokaina za odbeglog Darka Šarića i pustilo je da se brani sa slobode.

Ona je supruga novosadskog advokata Radovana Štrbca, koji je u ime Darka Šarića zaključivao poslove i kupovao preduzeća i poljoprivredna dobra po Vojvodini, a ona mu u tome pomagala. U pritvoru je provela 14 meseci od hapšenja u februaru 2010. godine.

Ostali koji su u pritvoru tu će i ostati pošto je Specijalni sud odbio predlog njihove odbrane za puštanje na slobodu.

Šarić je još u bekstvu, a Zoran Ćopić je nedavno uhapšen u Banja Luci. Njegov branilac u Srbiji advokat Veljko Delibašić predložio je da Ćopić, koga srpsko Tužilaštvo tereti za organizovani kriminal, za šta mu se sudi u odstustvu, bude saslušan u RS.

Kriminalna grupa, na čelu sa Šarićem, koju čine privredenici i advokati, optužena je za "pranje" više od 20 miliona evra stečenih preprodajom kokaina. Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti ovu Šarićevu grupu za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca.

Pored Šarića, Ćopića, optuženi su i nekadašnji najbliži Šarićev poslovni saradnik Nebojša Jestrović, novosadski advokat Radovan Štrbac, njegova supruga Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Andrija Krlović, Marinko Vučetić i Predrag Milosavljević.