četvrtak 7. april 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Benzinom sprečavao iseljenje iz stana i lokala

Benzinom sprečavao iseljenje iz stana i lokala

KRAGUJEVAC- Dragan Vušurović zaključao se u stanu neuseljene zgrade u Kosovskoj ulici broj 27 u ovom gradu i polio benzinom, odbijajući da se iseli iz tog objekta uz tvrdnju da je suinvestitor. Vušurović je u telefonskoj izjavi istakao da se na taj način bori za svoja četiri stana i dva lokala koja su investitori novosagrađenog objekta prodali drugim kupcima.

Marković:Očekujem brzu reakciju suda

Vlasnik i direktor firme "Markos gradnja", Simo Marković izjavio je da on ima uredne papire i da se nada da će sud brzo razrešiti nastalu situaciju. Marković je naglasio da njega ne zanima dogovor "Beogranda" i Vušurovića i da ne treba "praviti lakrdiju od toga".

- Imam sudski overena dokumenta sa firmom 'Beogrand', koja je knjiški vlasnik 18 odsto imovine u zgradi u kojoj se Vušurović zaključao i koja ima ukupno 38 stanova i dva lokala. Zbog svega toga sprečen sam da za stambenu zgradu dobijem upotrebnu dozvolu, rekao je Marković i naveo da njegova firma 18 godina gradi stanove, da je do sada izgradila osam stambeno-poslovnih objekata i da nije imala problema, rekao je Marković.

- Uložio sam 300.000 evra na početku izgradnje ovog objekta, koliko i firma "Beogrand" iz Raške koja je naknadno nastavila izgradnju objekta sa firmom "Markos gradnja" iz Gornjeg Milanovca, rekao je Vušurović i naglasio da su toku sudski sporovi koje on vodi protiv obe firme zbog prodaje njegovih stanova i lokala.

Vušurović je takođe istakao da ima 17 overenih ugovora u kojima je navedeno da on u toj zgradi od četiri sprata na ime svog uloženog novca ima četiri stana i dva lokala, a da firme tuži, jer su prodale stanove drugim kupcima koji su čak i uknjižili te stambene jedinice. Zbog toga je u izjavi istakao da ima primedbe na rad pravosudnih organa.
Vušurevićeva supruga Slobodanaka u izjavi novinarima izrazila je ogorčenje što na taj način moraju da se bore za imovinu i pokazala dokumentaciju koju poseduju ona i njen suprug.

U zgradi koja još nije kompletno useljena trenutno se nalazi policija koja pregovara sa Vušurovićem. Televizija Kragujevac objavila je nezvaničnu informaciju da se očekuje dolazk pripadnika specijalne antiterorističke jedinice ( SAJ) MUP Srbije koja će Vušurovića izvesti iz zgrade.

Advokat "Markos gradnje" Radenko Lazić je potvrdio da je u toku spor koji Vušurović vodi protiv te firme i "Beogranda".  Prema njegovim rečima, Vušurović je prošle godine dobio rešenje Osnovnog suda da se useli u svoje stanove, ali je tu odluku poništio Viši sud.

- Predmet je vraćen Osnovnom sudu koji ponovo donosi rešenje da se Vušurović useli u svoje stanove, ali Viši sud ponovo poništava tu odluku, zbog čega su sudski izvršitelji došli da pokušaju da isele Vušurovića, kazao je Lazić.

 Ipak drama u stambenoj zgradi u Kosovskoj ulici u Kragujevcu, završena je nešto posle 17 časova.

Pripadnici policije izveli su Vušurovića iz zgrade u policijskom automobilu, a novinarima je ostalo nepoznato da li je i kakav dogovor postignut.

Pre nego šsto je policija izvela Vušurovića povukli su se sudski izvršitelji, koji su od oko devet časova jutros pokušavali da isele Vušurovića iz stana, kao i vatrogasci.

Simo Marković, vlasnik i direktor firme "Markos gradnja", koja je izgradila stambenu zgradu u Kragujevcu gde se Vušurović zaključao, rekao je novinarima da "svi idu u policiju da daju izjavu".

Marković je ranije izjavio da ima uredne papire i da se nada da će sud brzo razrešiti nastalu situaciju.

Vušurović je u telefonskoj izjavi istakao da se na taj način bori za svoja četiri stana i dva lokala koja su investitori novosagrađenog objekta prodali drugim kupcima.