nedelja 7. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Darko Šarić u Budvi?

PLJEVLJAK OSUMNJIČEN ZA TRGOVINU NARKOTICIMA NAVODNO JE UTOČIŠTE NAŠAO KOD PRIJATELJA U CRNOJ GORI

Darko Šarić u Budvi?

Goran Soković uhapšen je kada je sa mlekom u rukama izlazio iz marketa u centru Pljevalja. Sumnja se da je Dejan Šekularac, bivši policajac, bio zadužen za organizovanje i kontrolu prevoza narkotika
Darko Šarić, u pozadini, i Goran Soković, s naočarima za sunce, (Reprint Večernje novosti)

BEOGRAD - Darko Šarić, glavni osumnjičeni za šverc 2,7 tona kokaina iz Urugvaja, navodno se skriva u jednoj od vila svog prijatelja koji ima dobre veze u vrhu crnogorske vlasti, saznali smo od izvora u Crnoj Gori.

- Iako je, kako se sumnja, vlasnik hotela "Maks prestiž" i suvlasnik kuće i zemljišta pored "Splendida" u Bečićima, Šarić je utočište našao kod kontroverznog crnogorskog biznismena koji mu verovatno garantuje zaštitu od hapšenja - kaže naš izvor.

Prekjučerašnje hapšenje Gorana Sokovića (38), jednog od njegovih najbližih saradnika, znak je da se steže obruč oko Darka Šarića. Soković je uhapšen u blizini Osnovnog suda u Pljevljima, dok je kupovao mleko u centru grada:

Prema tvrdnjama očevidaca, on se oko 14 sati pojavio u Tiršovoj ulici u centru Pljevalja, gde je ušao u jednu prodavnicu.

- Došao je pešice od kuće, koja je od marketa udaljena 150 metara. Čovek koji ga je video kaže da je u ruci držao mleko. Građani koji su ga primetili navodno su odmah pozvali policiju, koja je za nekoliko minuta blokirala taj deo grada. Soković je uhapšen odmah po izlazu iz marketa i nije pružao otpor. Odmah je odvezen do policijske stanice u Pljevljima, koja je udaljena samo 100 metara - kaže naš sagovornik.

Nema izručenja
Sokoviću i Šekularcu određen je dvodnevni policijski pritvor, nakon čega će biti prebačeni u zatvor u Spužu. Oni najverovatnije neće biti izručeni Srbiji, jer su crnogorski državljani. Kako saznajemo, srpsko pravosuđe tražiće da budu izručeni Srbiji, ali ukoliko ne dođe do ekstradicije, sudiće im se u Crnoj Gori.

Uhapšen i Darko Tošić
U Crnoj Gori uhapšen je i Darko Tošić, kojeg Srbija takođe potražuje zbog sumnje da je umešan u šverc kokaina iz Južne Amerike. U bekstvu su još Darko Šarić, Boško Nedić, Marko Pandrc, Draško Vuković, Boris Laban, Miroslav Jeftić i Nenad Novaković. Prema tvrdnjama našeg sagovornika, neki od ovih begunaca skrivaju se u Crnoj Gori.

Izvor našeg lista kaže da se Šarićev ortak predao policiji najverovatnije posle dogovora sa tamošnjim tužilaštvom i policijom.

- Pregovori između policije i Sokovića su potrajali, pa se spekuliše da bi on mogao da bude i svedok-saradnik. Na dan predaje, pregovori između Sokovića i policije trajali su od ranog jutra - dodaje naš izvor i podseća da Sokovićeva kuća nije pretresana 24. januara kada su "češljani" objekti braće Darka i Duška Šarića.

Crnogorska policija saopštila je da je u petak kasno uveče u Podgorici uhapsila i crnogorskog državljanina iz Bijelog Polja Dejana Šekularca (29), za kojim je beogradska kancelarija Interpola raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je učestvovao u švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Šekularac, nekadašnji pripadnik crnogorske policije, uhapšen je nekoliko sati nakon predaje Sokovića. Šekularac je, po tvrdnjama istražitelja, bio zadužen za organizovanje i kontrolu prevoza narkotika, a Soković da je sa Darkom Šarićem, jedan od dvojice glavnih vođa narkokartela koji je razvio jake ogranke u Crnoj Gori i Srbiji i veze sa narkodilerima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Albaniji.