subota 7. februar 2009.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Obukao crninu pre ubistva

LJUBOMIR VASIĆ (55) NAGOVESTIO ZLOČIN

Obukao crninu pre ubistva

ZRENJANIN - LJubomir Vasić (55), koji je prekjuče po podne iz pištolja usmrtio Anicu Grujić (48), pa zatim presudio i sebi, verovatno je već bio spreman na ovakav čin pošto su se samo dan pre incidenta njih dvoje posvađali zbog posla. Nesreća se dogodila u drvari „Sara“, čija je Anica bila vlasnica, a LJubomir je tu povremeno radio.
Kako saznajemo, on je svakog jutra dolazio kod Anice na kafu, gde su se dogovarali oko posla, ali ovog fatalnog prepodneva je sve bilo drugačije.
Rasprava
- LJubomir je jako nervozan došao u drvaru, verovatno zbog toga što se dan pre posvađao sa našom gazdaricom.

MALER
Mirko Halas, Aničin suprug, poginuo je oktobra prošle godine u neobičnoj saobraćajnoj nesreći kod Borče. On je na poziv svog prijatelja došao da pomogne oko kvara na kamionu, a dok je radio, na njega je naleteo kamion i usmrtio ga na licu mesta.
UKLETA KUĆA
Kuća u kojoj je LJubomir živeo u Mužlji na lošem je glasu pošto su, prema rečima meštana, prethodni stanari tragično okončali svoje živote.
- Često su se kriminalci okupljali oko kuće i čekali gazdaricu iz nepoznatih razloga, tako da se ona tu retko pojavljivala. Nekoliko narkomana je oduzelo sebi život upravo ovde, a bilo je i slučajeva da su njeni stanari stradali u saobraćajnim nesrećama. Celo naselje misli da je kuća ukleta - ispričao nam je jedan meštanin.

Ušao je u kancelariju i čuli smo neku raspravu. Ušli smo da vidimo o čemu se radi, a on nam je rekao da ga sačekamo ispred. Videli smo kako odjednom žurno izlazi iz drvare i odlazi u kuću preko puta. Samo nekoliko minuta kasnije, vratio se i potom smo čuli tri pucnja. U kancelariji smo zatekli Anicu kako leži pored stola ustreljena u grudi, a majstor LJubo je pored nje ležao upucan u glavu, sa pištoljem C3 kalibra 7,65 milimetara u rukama - rekao nam je jedan od radnika drvare „Sara“.
Bliski prijatelj pokojnog kaže da je tog jutra sve bilo neuobičajeno i da se LJubomir po prvi put pojavio u crnini.
- Znao sam da će se nešto dogoditi. On je bio lovac i uvek je nosio lovačka maslinastozelena odela. Tog jutra sam ga prvi put u životu video u crnini. Kao da je time hteo da nagovesti da će se nešto loše dogoditi - kaže naš sagovornik i dodaje da spekulacije o navodnoj vezi LJube i Anice uopšte nisu tačne.
Nisu bili ljubavnici
- On je bio dobar prijatelj Aničinog muža Mirka Halasa. Često su zajedno zidali, a otkad je on poginuo prošle godine, LJuba je pomagao Anici oko drvare.
Prijateljice Aničine starije ćerke Maje izjavile su juče da su videle LJubu kako često dolazi u njihovu kuću, ali samo zbog posla.
- Nih dvoje nisu bili u vezi. LJuba je dolazio zbog posla, ali nikada ne iz nekih drugih razloga. Mojim drugaricama je poginuo otac pre nekoliko meseci i nema govora da je Anica bila u vezi sa LJubom - izjavila je Majina prijateljica.
LJubomir Vasić rodom je iz banatskog sela Srpski Itebej, gde žive njegova supruga i dvoje dece. Prema rečima meštana, bio je izuzetan zidar i građevinski preduzimač. Živeo je sam u iznajmljenom stanu u Mužlji u ulici Imrea Madača, preko puta drvare u kojoj se dogodilo ubistvo.
I. Vidaković

Komentari

da je samo jedna kuca ukleta ...........lako bi bilo........nego cela srbija ukleta i u njoj koji zive su ukleti........