subota 7. februar 2009.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Kamera snimila Zarubicu kako puca

SUĐENJE OPTUŽENIMA ZA UBISTVO VLADIMIRA TANKOSIĆA (25)

Kamera snimila Zarubicu kako puca

BEOGRAD - Svedočenjem Slaviše Gojkovića, koji je marta 2005. godine radio kao frontmen kluba „Stupica“, i pregledanjem CD-zapisa sa kamera „7“ i „8“ juče je kraju privedeno suđenje optuženima za ubistvo Vladimira Tankosića (25) i „učestvovanje u grupi koja vrši nasilje“. Sudija Okružnog suda Omer Hadžiomerović tužilaštvu i odbrani je rekao da se spreme da 20. maja iznesu svoje završne reči.
Do tog datuma njegovo veće će odlučiti o dokaznim predlozima, među kojima je bio i onaj koji je izneo advokat Veljko Delibašić, branilac Milinka Zarubice (31), kojem se sudi u odsustvu, da Institut za bezbednost uradi biometrijsko veštačenje lika koji se vidi na CD zapisu kako puca u ljude na ulazu u klub, jer porodica koja ga je angažovala tvrdi da to nije njihov Milinko Zarubica.
Gojković je juče tokom dvočasovnog svedočenja, u suštini, ponovio iskaz koji je dao mesec dana posle događaja. On je rekao da je na radnike obezbeđenja „pucao Milinko“ za kojeg je „u policiji saznao da se preziva Zarubica“, ubivši Tankosića, a ranivši njega, Rajka Stajčića i jednu devojku.
Svedok Gojković je za okrivljene, ali i svoje kolege, rekao da su učestvovali u tuči do koje je došlo posle sukoba u klubu, koji je izbio jer je „društvo koje je bilo s Nešom i Aleksom“, odnosno optuženim Aleksom Ivanovićem i Nenadom Milovanovićem, pijano razbijalo čaše i cvećem udaralo devojke koje su prolazile pored njih.
Inače, jedna od kamera je zabeležila da je Milovanović veći deo događaja „propustio“, jer je ležao u nesvesti. Na optuženičkoj klupi su i Srđan Popović i Petar Anđić.