subota 6. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Rebrača: Nisam kriva

Rebrača: Nisam kriva

BEOGRAD - Vlasnica dobrotvornog Fonda za prevenciju raka dojke Katarina Rebrača negirala je krivicu na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu, rekavši da nije istina da je novčana sredstva Fonda koristila za lične potrebe.

Ona je rekla da je planirala da zajedno sa B92 učestvuje u kupovini mobilnog mamografa i da je plan bio da se novac skupi do kraja aprila, ali je ona na početku tog meseca uhapšena.

Tokom opširnog iznošenja odbrane, Rebrača, koja je u sudnicu Palate pravde dovedena sa lisicama na rukama iz sedmomesečnog pritvora, istakla je da ona iza sebe ima 25-godišnju karijeru i da je njena želja bila samo da pomogne u borbi protiv raka dojke. "Optužbe protiv mene nemaju veze sa mozgom", dodala je Rebrača.

Ona je ispričala da je tokom prikupljanja sredstava za Fond bila u kontaktu sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom i Radmilom Hrustanović, kao i sa čelnicima opštine Stari Grad Vjerom Radović i Mirjanom Božidarević.

Pored Rebrače, za zloupotrebu 37 miliona dinara iz Fonda, terete se i njena majka Sandrina Bogunović, Slađana Mironija i Mirjana Hristić.

One su optužene za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje im preti kazna do 12 godina zatvora.

Komentari

Ja sam siguran da nije kriva, ima mnogih koji bi te optuzili ma sta da radis samo da nanjuse da imas neki novac.