subota 6. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Stojke osuđen zbog pištolja

Stojke osuđen zbog pištolja

Nebojša Stojković (42), vođa rakovičkog klana, pušten je juče da na slobodi sačeka pravosnažnost presude kojom mu je "odrezana" kazna od dve godine i tri meseca zbog držanja pištolja bez dozvole
Stojke 20100306.jpg

BEOGRAD - Nebojša Stojković Stojke (42), vođa rakovičkog klana, osuđen je juče na dve godine i tri meseca zatvora zbog nelegalnog posedovanja pištolja.
Policija je 23. decembra prošle godine, prilikom rutinske kontrole, našla pištolj pored Stojkovićevog automobila, koji je on pre legitimisanja izbacio na ulicu.
Prvobitni iskaz, u kojem je tvrdio da pištolj pripada njegovom prijatelju, Stojković je promenio na glavnom pretresu, kad je priznao da je oružje njegovo, što je potvrđeno i analizom tragova DNK.
Sudija Jane Parđovski rekao je, kako piše Kurir, da se Stojkoviću nije mogla izreći blaža kazna jer je ranije počinio isto delo, za koje je, po novom zakonu, propisana kazna zakona od dve do 12 godina zatvora.
Stojkoviću je juče pritvor ukinut kako bi sa slobodi sačekao pravosnažnost presude.

Protiv njega je u toku još jedan krivični postupak, koji je u fazi istrage, zbog neovlašćenog držanja pištolja koji je krajem septembra pronađen u njegovom stanu na Vračaru.
Krajem maja prošle godine po drugi put je osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, razbojništva, nedozvoljenog posedovanja oružja i iznude.
Presuda još nije pravosnažna, jer je odbrana uložila žalbe Apelacionom sudu.
U tom postupku, Stojković je, usled nedostatka dokaza, oslobođen optužbi da je učestvovao u ubistvu Miroslava Sekulića (39) i Veselina Božovića (36).

D. Ć.