subota 6. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Dogovorena "razmena informacija" u slučaju Šarić

Dogovorena "razmena informacija" u slučaju Šarić

Upitan o konkretnim detaljima razgovora sa crnogorskim koleginicama, Rankom Čarapić i Đurđinom Ivanović, specijalni tužilac Miljko Radisavljević diplomatski je odgovorio "da je obostrano usaglašeno da se ti podaci do daljeg ne iznose u javnost"
tuzioci - Miljko Radisavljevic 20100306.jpg

BEOGRAD - Sem šture ocene "konstruktivno", sadržinu sastanka predstavnika srpskog i crnogorskog tužilaštva za organizovani kriminal o "aferi Šarić" juče je bilo nemoguće dobiti, piše Kurir.

Posle četvoročasovne "razmene informacija" povodom ovog slučaja, koja je protekla iza zatvorenih vrata, Specijalno tužilaštvo Srbije je saopštilo tek da je "dogovorena dalja neposredna saradnja o aktuelnim predmetima iz nadležnosti dva tužilaštva". Nije, međutim, ništa rečeno o tome da li su prethodne nesuglasice otklonjene i da li postoje neka nova saznanja o tome gde se trenutno nalazi odbegli Darko Šarić, osumnjičen za krijumčarenje narkotika.

Upitan o konkretnim detaljima razgovora sa crnogorskim koleginicama, Rankom Čarapić i Đurđinom Ivanović, specijalni tužilac Miljko Radisavljević diplomatski je odgovorio "da je obostrano usaglašeno da se ti podaci do daljeg ne iznose u javnost".

Čarapićeva: Nisu nam dostavljeni podaci
PODGORICA - Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ranka Čarapić izjavila je sinoć da srpske kolege ni juče, u neposrednom susretu, nisu ispunile očekivanja i dostavile kopije podataka i dokaza koji bi omogućili pokretanje krivičnog postupka protiv crnogorskih državljana osumnjičenih da su učesnici afere "Balkanski ratnik".

Čarapićeva je, kako prenose podgorički mediji, saopštila da je na sastanku u Beogradu dobijeno uveravanje da će se podaci i dokazi crnogorskoj strani uputiti nakon završetka istrage koju vode srpski pravosudni organi.

Ona je dodala da je odlučeno da se saradnja srpskog i crnogorskog tužilaštva nastavi dostavljanjem, radi provere, informacija koje bi mogle imati značaj u eventualno pokrenutom krivičnom postupku.

Tužioci Srbije i Crne Gore sastali su se danas u Beogradu. Sastanak tužilaštava dveju zemalja dogovorili su u Beogradu 25. februara ministri pravde Crne Gore i Srbije, Miraš Radović i Snežana Malović.
Tanjug

- Rano je u ovom trenutku govoriti šta je bila glavna tema sastanka. Sa svoje strane mogu da kažem samo da sam zadovoljan, jer je razgovor bio veoma konstruktivan. Verujem da smo na dobrom putu da zajedničkim snagama rešimo ranije probleme - kratko je za Kurir izjavio srpski specijalni tužilac.

T. I.