Glas Javnosti

GRAĐANI ŠOKIRANI CENOM PARČETA PICE U BEOGRADU: "Hvala lepo, doviđenja" (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Fotografija sa cenom od 400 dinara za parče pice iz jedne picerije blizu Doma omladine izazvala je burnu reakciju na društvenim mrežama.

Bez obzira na broj sastojaka, cena parčeta pice je jedinstvena, pa tako i jednostavna margarita sa pelatom i kačkavaljem košta isto kao i bogatije "paprike" sa šunkom, kačkavaljem, pečurkama i pelatom.


Ova picerija, koja posluje na više lokacija u Beogradu, bila je prepoznatljiva po mnogo nižim cenama pre nekoliko godina, kada je parče koštalo samo 100 dinara.


"Bila 100 dinara kad sam upisivao faks davne 2017. godine, posle ugasiše objekat kad su izašle slike sa pacovima, nakon toga sredili malo i digli na 150, od tad raste cena svaki čas, nisam jeo od 2018. godine," navodi se u jednom komentaru.

Foto: twitter/printscreen

"Rekoh ona cela bila 300, sad je vrv 400, rekoh dajte mi parče, ona meni 400 din. za parče pice?! Hvala lepo, doviđenja."

Neki su pokušali da opravdaju visoku cenu visokom kirijom na toj lokaciji, koja, kako se navodi, iznosi i do 2.500 evra.


"Ne moram ja da im plaćam tu rentu," odgovorio je drugi korisnik.

Međutim, argument visoke kirije gubi na snazi kad se uzme u obzir da se u neposrednoj blizini može naći parče pice po ceni od samo 120 dinara.


Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR