petak 5. februar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Taksista ubijen hicem u potiljak

NA NOVOM BEOGRADU, NEDALEKO OD ARENE, MRTAV NAĐEN DESIMIR STANKOVIĆ (52)

Taksista ubijen hicem u potiljak

Telo obliveno krvlju, vezano pojasem na suvozačkom sedištu "fijata stilo", otkrila je stanarka obližnje zgrade kada je htela da isparkira svoj zagrađen automobil

BEOGRAD - Taksista Desimir Stanković (52) nađen je mrtav juče oko osam sati u svom automobilu "fijat stilo" beogradskih registracija na parkiralištu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 102 na Novom Beogradu. Kako saznajemo, taksista je ubijen jednim hicem u potiljak ispaljenim iz neposredne blizine, posle čega je ostavljen vezan pojasom na suvozačkom sedištu.

Motiv ovog zločina zasad nije jasan posebno zbog činjenice da je policija kod Stankovića našla novčanik u kojem su bili i novac i dokumenta.

Beživotno telo našla je stanarka jedne od okolnih zgrada koja je pokušala da isparkira svoje vozilo. Ne sluteći ništa, žena je "legla" na sirenu nadajući se da će se vozač brzo pojaviti. Pošto se niko nije odazivao na trubljenje, približila se "fijatu" i šokirala se. U automobilu je bilo telo obliveno krvlju. Kada se malo povratila, žena je pozvala policiju.

- Taksi sam primetio još rano jutros, oko 6.30, kada sam prolazio ulicom, ali nisam obraćao pažnju na njega sve dok dva sata kasnije nisam ponovo prošao i ugledao policiju - kaže jedan od prolaznika.

Kome se zamerio?
Porodica Desimira Stankovića tvrdi da se on nikada nikome nije zamerio, da nije imao dugove, niti poroke.

- Radio je 25 godina kao vozač u jednom državnom preduzeću. Poslednje dve godine vozio je taksi i borio se da zaradi neki dinar i prehrani porodicu. Bio je dobar i pošten čovek, koji je samo želeo da svojim najvoljenijima obezbedi normalan život. Njegova žena i ćerka nisu zaposlene i sada su ostale bez životnog oslonca, bez čoveka koji ih je štitio i brinuo se o njima - kaže Desimirov brat od strica.

Okupljeni stanari zgrada koje okružuju parkiralište niti su čuli pucanj niti primetili išta neobično tokom noći kada se pretpostavlja da je ubijen Stanković.

Anka Stanković, supruga ubijenog taksiste, i njihova devetnaestogodišnja ćerka, vest o tragediji primile su u svom stanu na Banovom brdu u Ulici kraljice Katarine. Nakon što im je policija saopštila da je njihov suprug i otac mučki ubijen, u domu su zavladale tuga i neverica...

- Ne mogu da poverujem da ga više nema... Kada samo pomislim da je prošlog jutra nasmejan otišao na posao i kao uvek mi rekao da se vidimo kod kuće na večeri... Jednostavno ne mogu da se pomirim s tim da nas je zauvek napustio - priča Anka jedva obuzdavajući suze.

Poslednji put Anka ga je čula dan pre nego što je saznala da je ubijen. Tada joj je rekao da je parkiran na taksi stanici u centru grada.

- Kad se smrklo, negde oko 19 sati, pozvala sam ga na mobilni telefon. Nije odgovarao. Čini mi se da sam tog momenta znala da nešto nije u redu. Cele noći sam ga zvala svakih pet minuta, ali odgovora nije bilo. Ćerka i ja samo zvale policiju, Urgentni centar i mrtvačnice, samo da bismo se uverile da se ništa nije dogodilo. Onda je oko sedam časova jutros zazvonio telefon... Čim sam čula da treba da odem u policiju, znala sam da se moj najgori strah obistinio - kaže Anka Stanković.