nedelja 3. april 2011.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Pritvor Dušku Šariću ističe 16. aprila

Pritvor Dušku Šariću ističe 16. aprila

PODGORICA - Specijalni crnogorski tužilac za organizovani kriminal Đurđina Ivanović trebalo bi da do 16. aprila podigne optužnicu protiv Duška Šarića ili da mu ukine pritvor.

Podgoričke Vijesti pišu da postoji mogućnost i da Ivanovićeva zatraži od Vrhovnog suda da Pljevljak ostane u istražnom zatvoru u Bijelom Polju još mesec dana, jer tužilaštvo još prevodi transkripte telefonskih razgovora koje su dobili od italijanskih kolega početkom godine.

Advokat Duška Šarića je, navode Vijesti, rekao da njegov štićenik dosad nije saslušavan u vezi sa sumnjama koje mu se stavljaju na teret.

Izvor iz milanske policije, koji je učestvovao u istrazi koja je dovela do masovnih međunarodnih hapšenja prošlog novembra, između kojih i hapšenja Duška Šarića, rekao je za Vijesti da se dokazni materijal, koji je predat crnogorskim nadležnim organima stoji uglavnom iz transkripta prisluškivanih telefonskih razgovora i "spoljnih opservacija", i da je u Italiji uobičajeno da se istrage ovog tipa sprovode na takav način.

Italijanska policija ima i podatke da je Duško Šarić dolazio u Italiju, navode Vijesti, gde se konkretno sreo u jednom skijaškom centru sa nekim od članova kriminalne organizacije na čijem je čelu njegov brat Darko Šarić, za kojim traga srpski Interpol.

"Mi verujemo da je tom prilikom s njima boravio i Darko Šarić", rekao je listu neimenovani izvor.