utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Sveštenik osuđen zbog pretnje bivšem novinaru Kurira

Sveštenik osuđen zbog pretnje bivšem novinaru Kurira

GORNJI MILANOVAC - Sveštenik Vlastimir Zlatić (58) iz Šilopaja kod Gornjeg Milanovca osuđen je u Osnovnom sudu u Čačku za pretnje koje je izrekao, prošle godine, novinaru Zoranu Marjanoviću.

Kako je sud utvrdio, sveštenik je ugrozio sigurnost i, nakon objavljivanja teksta da je pretukao nevenčanu suprugu, vređao novinara Zorana Marjanovića rečima: "Đubre jedno, pokazaću ja tebi pištolj, proći ćeš kao Ćuruvija". Marjanović je u to vreme bio novinar Glasa javnosti i Kurira.

Utvrđeno je da je informacija o tuči dobijena u policiji koju je novinar preneo, ali je želeo da o tome razgovara i sa sveštenikom zbog čega je počeo da dobija telefonske pretnje. Marjanović je o tome obavestio policiju, koja je sa sveštenikom obavila razgovor i koji je policijskom službeniku rekao "da se on smiri, ostaće bez života i da je krst jači od pištolja".

Sveštenik je osuđen na novčanu kaznu od 40.000 i sudske troškove od 26.000 dinara, sa pravom žalbe, a Marjanović je izjavio da će se žaliti "jer za 40.000 dinara, svako ko poželi može novinare da vređa i da im preti".