utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Oslobođen oteti biznismen iz Kline Azem Morina

Oslobođen oteti biznismen iz Kline Azem Morina

PRIŠTINA - Kosovski biznismen Azem Morina, kidnapovan u septembru kod Kline, pronađen je i oslobođen u Prištini, saopštila je kosovska policija. Mediji u Prištini prenose da je Morina (75 godina) oslobođen u nedelju tokom noći, posle 39 dana koliko su ga otmičari držali.

Za otmicu Morine osumnjičeni su bivši telohranitelji predsednika Alijanse za budućnost Kosova i haškog optuženika Ramuša Haradinaja.

Vest o nestanku Morine objavljena je 23. septembra ove godine. Kidnapovan je kada je išao na posao. Posle nekoliko nedelja istrage, policija je naišla na trag organizovane grupe "Dukađini", čiji su članovi osumnjičeni za ubistva, otmice i otkup. Osobe iz te grupe su poznate kao bivši telohranitelji Haradinaja. Uhapšeni su, a jedan od njih, Bedri Krasnići, je još na slobodi, prenose mediji u Prištini.

Sin Morine je rekao da je kidnapovanje njegovog oca imalo za cilj materijalnu dobit, jer su za vreme dok su ga držali na nepoznatom mestu, otmičari nekoliko puta za njega tražili milionske sume. Morina je vlasnik nekoliko hipermarketa, hotela na magistrali Priština - Peć kod Kline i još nekih radnji. Morina se vratio kući u selu Iglarevo. U kosovskoj policiji su naveli da je Morina nađen na ulici u jednom prištinskom naselju.