utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > "Molotovljevim koktelom" na pekaru

"Molotovljevim koktelom" na pekaru

ZVEČAN - Nepoznate osobe bacile su "Molotovljev koktel" u dvorište ispred pekare u Zvečanu, na severu Kosova, čiji je vlasnik kosovski Albanac.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti izjavio je da u incidentu koji se dogodio noćas u 1 sat, u ulici Kralja Petra I ispred pekare vlasnika Bekima Cikaja nije bilo povređenih.

"Veruje se da je na pekaru bačen 'Molotovljev koktel'. Nema povređenih kao ni većih oštećenja na pekari", rekao je Hoti. Počinioci i motivi ovog incidenta nisu poznati, a istraga je u toku. Ovo je treći napad na istu pekaru u poslednja dva meseca.

U septembru su u dva navrata na ovu pekaru bačene eksplozivne naprave a počinioci još uvek nisu otkriveni. Ni u jednom od ovih incidenata nije bilo povređenih.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović osudio je napad na pekaru u tom mestu čiji je vlasnik Albanac. Milović je rekao da se od policije traži da otkrije počinioce jer u suprotnom "postoji osnovana sumnja da neko želi namerno da destabilizuje prilike na prostoru opštine Zvečan", javlja Tanjug.

"Simptomatično je da se u poslednje vreme tri puta napada ta pekara. Albanci građani naše opštine deset godina, od dolaska misije UN nemaju nikakvih problema. Insistiramo od policije da otkrije počinioce jer podsetiću, zabeleženi su napadi i na kuću Dragana Stojkovića i Časlava Milisavljevića u Zvečanu", rekao je Milović.