utorak 2. novembar 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Miladinu Kovačeviću dve godine i tri meseca

Miladinu Kovačeviću dve godine i tri meseca

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je Miladina Kovačevića na dve godine i tri meseca zatvora zbog nanošenja teških povreda američkom državljaninu Brajanu Stajnhaueru na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Istom presudom odbijena je optužba protiv Kovačevića za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava, pošto je Tužilaštvo odustalo od gonjenja Kovačevića za ta krivična dela.

Kovačević je priznao krivicu za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život Stajnhaueru u Bostonu 4. maja 2008. godine, u zamenu za kaznu od dve godine i tri meseca zatvora, a sud je doneo rešenje kojim se usvaja sporazum o priznanju zaključen između Kovačevića i Tužilaštva. Pravo na žalbu imao je samo oštećeni Stajnhauer, a pošto ona nije uložena, rešenje je postalo pravosnažno i u skladu sa tim doneta presuda.

Kovačević je bio optužen i da je podstrekao bivšeg vicekonzula i konzula u Njujorku Igora Miloševića i Slobodana Nenadovića na zloupotrebu službenog položaja tako što je od njih tražio da mu izdaju putni list. Protiv njih dvojice postupak je razdvojen i oni se terete da izdavanjem putnog lista Kovačeviću omogućili da pobegne iz SAD gde je pokrenut krivični postupak protiv njega.

Kovačeviću će u kaznu od dve godine i tri meseca zatvora biti uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru u SAD i Srbiji. On je uhapšen u SAD u maju 2008. posle tuče, a pušten je mesec dana kasnije uz jemstvo od 100.000 dolara. Američki sud mu je oduzeo pasoš, ali je zemlju napustio pomoću dokumenata iz konzulata Srbije u Njujorku. Vlada Srbije je Brajanu Stajnhaueru isplatila odštetu od 900.000 dolara.

Komentari

Dakle kad covek procita ovo..."obavestenje",stali je...lepo mu dodje da se ispovraca na vladu srbije,tuzilastvo kao i pravosudje!!!???...to sto je pretukao stajnhauera,sto je pobegao"kano sinja kukavica"i zadnje govno,govori dovoljno ko je i kakav je...i to je njegov problerm koji sa narodom srbije ima samo u tome jer nas je po ko zna koji put predstavio svetu kao dripce,bandite,siledjzije-a pri tomi kukavice,po cemu nas je bilo lako prepoznati nakon 15-tak godina koje nam je "balkanski mesar"'milosevic poklonio, baveci se nama '90-tih!!!ali da se" vlada" srbije na "tajnom" sastanku "tajno" dogovori i "odluci" da isplati 1,000.000 dolara na ime odstete u ime njegovo, kao i "oca mu i majke",pa jos pri tom od milion dolara "vrate mami i tati njihobih 100.000 placenih da se "sincic " baraba i siledzija pusti iz zatvora u americi...e to to je jedna nevidjena svinjarija i da imam i jednu rec-neku postenu partiju iza sebe ili moc i da me istomisljenici prate-

ZAHTEVAO BIH PRE SVEGA DA SE ISTINA SMESTA IZNESE NA VIDELO,KO JE PREDLOZIO TAKO NESTO,PA BI GA OSUDIO DA VRATI PARE,A PRI TOM BI LICNO ZAGLAVIO ZATVOR DA SE PUSI I RAZMISLJA,A OD OVE "VLADE" DA SVI KOM[PLETNO DAJU OSTAVKE I DA SE VISE NIKO NIGDE NE POJAVLJUJE U JAVNOM ZIVOTU SRBIJE!!!???SRAMOTA ME JE DA SAM SRBIN,DA SAM GRADJANIN OVE ZEMLJE KAD NAM TAKVI KORUPCIONASKI MUVATORI KOMANDUJU I ODLUCUJU O NASIM ZIVOTIMA!!!??!!!!F U J !!!!