ponedeljak 2. avgust 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Grupa Šiptara u Solunu linčovala dvojicu Nišlija

MILOŠ STOJANOVIĆ SE VRAĆA KUĆI, A MARKO FILIPOVIĆ OSTAJE U BOLNICI

Grupa Šiptara u Solunu linčovala dvojicu Nišlija

Napad se dogodio u subotu rano ujutro, u centru Pefkohorija. Grupa mladića, čiju nacionalnost nije mogao da odredi napala je Srbe, a Marka Filipovića tukla pola sata i nanena mu teške telesne povrede

SOLUN - Miloš Stojanović (28) koji je lakše povređen u tuči u grčkom letovalištu Pefkohori večeras se vraća kući u Niš, dok će Marko Filipović (28) iz Beograda ostati u bolnici u Poligirosu jer je zadobio teške povrede, ali nije životno ugrožen.

Stojanović je u telefonskoj izjavi rekao da će tokom dana obići kuma (Filipovića) u bolnici jer danas treba da mu urade dodatne testove i da će razgovarati sa lekarima o njegovom stanju i prebacivanju za Beograd. Kako kaže Stojanović, u subotu rano ujutro, u centru Pefkohorija, došlo je do tuče između njihovih prijatelja i grupe mladića, čiju nacionalnost nije mogao da odredi.
Ipak, kako se saznaje, njih dvojicu napala je grupa Šiptara.

"Kada smo izašli iz automobila da pomognemo prijateljima skočili su na mene, njih četiri, pet", rekao je Stojanović, dodajući da je policija jedva uspela da ga spasi i odvede u ambulantu, jer je zadobio lakše povrede po glavi i rukama. Filipović je u prvom trenutku uspeo da pobegne u vodu, ali kada je izašao, utrčao je u jednu radnju, odakle ga je grupa od oko tridesetak mladića izvukla napolju i tukla pola sata.

Filipović je zadobio teške povrede jer su mu slomljena dva rebra i prebačen je u bolnicu u Poligirosu. Kada se Stojanović vratio iz policije, video je da je grupa napadača potpuno demolirala njegov nov automobil, razlupana su sva stakla, farove i stop svetla, izbušene sve četiri gume, a unutrašnjost je isečena noževima.

Stojanović je dodao da su mu iz uništenog automobila ukradena dva mobilna telefona i sav novac. Stojanović je rekao da im, iako se tuča dogodila u centru gde je bilo dosta ljudi, niko nije pritekao u pomoć, ali da su o incidentu obavestili srpski konzulat u Solunu. Stojanović je rekao i da im je policija savetovala da se ne vraćaju u Pefkohori, jer ne mogu da im garantuju bezbednost.

Posle sedam dana letovanja, Stojanović će večeras sa drugovima vraća u Niš. Konzul u ambasadi Srbije Milan Dimitrijević rekao je za Radio televiziju Srbije (RTS) da grčka policija radi na rasvetljavanju ovog incidenta i identifikaciji napadača.