petak 2. jul 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Masovne pretnje javnim ličnostima svakog dana

Masovne pretnje javnim ličnostima svakog dana

Mnogo bi bilo bolje da je neko uhapšen zbog pretnji Niloliću nego što je objavljen tekst jer kada se objavi u novinama pitanje je da li neko može biti uhapšen, kaže Ivica Dačić

BEOGRAD - MUP dnevno dobija nekoliko desetina pretnji na račun državnih funkcionera i javnih ličnosti i u jednom trenutku morao je da štiti i tenisera Novaka Đokovića, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Takvim informacijama se mora ozbiljno pristupiti dok se stvar ne proveri", kazao je Dačić i ponovio da policija proverava da li je neko naručivao ubistvo lidera SNS Tomislava Nikolića. On je ponovio da MUP nije medijima dao tu informaciju.

"Mnogo bi bilo bolje da je neko uhapšen zbog ovoga nego što je objavljen tekst jer kada se objavi tekst pitanje je da li neko može biti uhapšen", kazao je Dačić.

On je ponovio da je MUP o pripremi atentata na Nikolića obavešten od drugog državnog organa. Dačić je kazao da izjava nedavno uhapšenog pripadnika "zemunskog klana" Milana Simovića koju je dao svom advokatu ne može biti procesno validna.

Simović je, prema tvrdnjama pojedinih medija, navodno kazao da je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj naručio ubistvo Nikolića. Tomislav Nikolić je za beogradske medije kazao da je informacije da je naručen atentat na njega dobio sa najvišeg mesta u državi i dodao da je ubeđen da ne sme to olako da prihvati.

Nikolić je rekao da ne sumnja u to da je naredba stigla iz Haga od lidera SRS Vojislava Šešelja i naveo da "ne zna šta se događa sa čovekom koga nije video u normalnom stanju godinama".