petak 2. april 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Kristijan Golubović optužen za trgovinu drogom

Kristijan Golubović optužen za trgovinu drogom

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Kristijana Golubovića, njegove majke i  još pet pripadnika njegove grupe zbog trgovine drogom.
 - Optužnica je podignuta protiv Golubovića i njegove majke Milanke Golubović, Safeta Ibrovića, Mirsada Fujaljkića, Uroša Vukovića, Ferata Skenderovskog i Marka Poljaka - saopštilo je Više javno tužilaštvo.
Golubović se tereti da je organizovao ovu grupu koja je imala za cilj vršenje krivičnih dela za koja se može izreći kazna zatvora duža od tri godine.

Grupa je, po nalogu Golubovića, trgovala narkoticima na liniji Novi Pazar - Beograd od početka avgusta 2009. do 16. januara ove godine.

Na teret im se stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja i preprodaja opojnih droga, a Goluboviću i krivično delo držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi članovi grupe, sa Golubovićem na čelu, nalaze se u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu.

Golubović je pre godinu dana pušten iz zatvora u Požarevcu, gde je izdržao kaznu od četiri godine zatvora zbog iznude tri hiljade evra i kilograma zlatnog nakita od jednog bračnog para.

Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima, a hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora "Malandrino", u kome je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane krađe.