petak 2. mart 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Sud Paravinji ekspresno dodelio novog advokata

Sud Paravinji ekspresno dodelio novog advokata

Sud u Šibeniku ekspresno samo dan posle odlaganja suđenja i Paravinjinog otkazivanja punomoćja advokatu Baici, dodleio novog branioca po službenoj dužnosti

ŠIBENIK – Draganu Paravinji (43) optuženom za pokušaj silovanja i ubistvo maloletnice Antonije Bilić, sud je ekspresno dodelio novog branioca po službenoj dužnosti i zakazao novi početka suđenja za 22. mart.

Paravinju će kako javlja hrvatski portal 24 sata.hr braniti advokat Ankica Giljanović, koju je imenovao predsednik suda.

Razlog imenovanja novog advokata nalazi se u Paravinjinom otkazivanju punomoćja bivšem braniocu Branku Baici zbog navodnog rada u korist tužilaštva. Ovima činom paravinja je uspeo da odloži početak suđenja.

Ovaj portal navodi da je Paravinja na početku ročišta koje je bilo u četvrtak, konstatovao da Baica u proteklih pola godine nije ništa učinio za njega I zatražio da sam izabere novog advokata.

Ova mogućnost i dalje ostaje, ali je sud prema pisanju medija odlučio da ga brani advokat po službenoj dužnosti jer prema obrazloženju u ovakvom teškom predmetu osumnjičeni ni jednog trenutka ne sme da ostane bez branioca.

Novoizabrani paravinjin branioc od suda dobila je tri nedelje da se upozna sa predmetom, a Paravinja po hrvatskom zakonu više neće imati pravi da još jedanput otkaže punomoćje avokatu koga je dodelio sud.

Ipak mediji spekulišu da će on najverovatnije do početka suđenja 22. marta imati pravo da opunomoći svog branioca što mu otvara vrata još jedne manipulacije. U slučaju da se too dogodi novom braniocu će biti dodeljene nove tri nedelje da se upozna sa predmetom čime će on ponovo odgoditi početak suđenja.