petak 2. mart 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Pogledajte ispovest mladića izbodenog u autobusu na liniji 43

Pogledajte ispovest mladića izbodenog u autobusu na liniji 43

Dželil Limani koji je izboden u autobusus progovrio o tome kako ga je meko Č umalo koštalo života I kako je preživeo zahvaljujući komšiji

BEOGRAD – Mladić Dželil Limani koji je pre sedam dana izboden nožem u gradskom autobusu na liniji 43, pušten je na kućno lečenje, a u svojoj ispovesti kaže da je srećan što je ostao živ, ali zabrinut što neće moći da se bavi teškim poslovima od kojih je živeo.

Usvojoj ispovesti za RTS Limani je rekao da nije želeo konflikt ,da se izvinio mladićima koje je slučajno zakačio kesom, koji mu je odmah opsovao majku i počeo da ga maltretira.

Ispovedajući se pred kamerama RTS Dželil kaže da ga ružni snovi i bol u potiljku podsećaju na dan koji želi da zaboravi.

"Iako mi je majka umrla pre tri nedelje, ja sam se samo izvinio i okrenuo se da idem prema sedištu u autobusu. Dečko je rekao: "Šiptarčino jedna" i udario me dva puta u predelu glave i izvadio nož i krenuo na mene", priča Dželil.

Dok je živ, Dželil će, kaže, biti zahvalan bivšem komšiji koji mu je tog dana najviše pomogao. Zatekao se u istom autobusu i zaustavio krvarenje.

Miroslav Jovović pomaže i danas. Donosi hranu, pozajmljuje novac. Zgrožen je što meko "č" u izgovoru nekoga može da košta života.

"Da je bilo ko u pitanju ja bih odregovao isto i pomogao, ako se nešto dešava na pola metra i vidite da čovek nasrće. Ja sam rizikovao, učinio sam sve da ga spasem", priča Miroslav Jovović, bivši Dželilov komšija za RTS.

Naredna tri meseca Dželil mora da miruje,računa da će pomoći prijatelji i devojka, ali moli i za pomoć drugih, jer sad na građevinu ne može, pošto su mu doktori to strogo zabranili.