petak 2. mart 2012.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Čedomorka ugušila dete posle porođaja

Čedomorka ugušila dete posle porođaja

Požarevačka policija uhapsila ženu koja je posle porođaja ugušila bebu i ssakirla je u plastičnu kesu ispod bale sena

POŽAREVAC - Požarevačka policija uhapsila je i podnela krivičnu prijavu protiv Daliborke T. (36) iz Velikog Gradišta zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo ubistvo deteta pri porođaju, saopštila je Policijska uprava Požarevac.

Ona je osumnjičena da je, u periodu od 1. do 17. februara, posle porođaja u selu Majilovac, ubila svoje dete, novorođenče ženskog pola, tako što ga je ugušila.

Osumnjičena se 17. februara javila na ukazivanje lekarske pomoći u požarevačku bolnicu zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, a narednog dana je prebačena na dalje lečenje u Ginekološko-akušersku kliniku u Beogradu.

Iako je osumnjičena krila trudnoću, kao i porođaj, obavljenim analizama utvrđeno je da se Daliborka T. porodila nekolika dana ranije.

Policija je posle toga, pretresom kuće S.J. iz Majilovca, gde je osumnjičena povremeno živela, na tavanu štale ispod bala sena pronašla palastičnu kesu za đubre u kojoj je pronađeno beživotno telo novorođenčeta uvijeno u čaršave.

Obdukcijom je utvrđeno da je dete rođeno živo, nakon čega je nastupila smrt ugušenjem.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, predata istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu, navodi se u saopštenju PU Požarevac.