utorak 2. mart 2010.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Policajac zloupotrebio službena ovlašćenja

Policajac zloupotrebio službena ovlašćenja

Zvonko M. je osumnjičen da je prekoračio službena ovlašćenja omogućivši petorici Albanaca da dobiju putne isprave u PS Smederevska Palanka. I u policiji i kod istražnog sudije izjavio da je delovao iz "prijateljskih razloga"

SMEDEREVO - Policajcu Zvonku M. (40) iz Paraćina istražni sudija tamošnjeg suda odredio je juče pritvor do osam dana pošto je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službena ovlašćenja.

Zvonko M. je osumnjičen da je kao policajac u dežurnoj službi prekoračio službena ovlašćenja tako što je omogućio petorici Albanaca da dobiju putne isprave u Policijskoj stanici Smederevska Palanka, rekao je agenciji Beta istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu Dragan Rogan.

Policajac je Albancima prijavio prebivalište na adresi svoje supruge, a potom sam obavio "terensku proveru prebivališta" za šta nije nadležan. On je, takođe, garantovao da su neki od tih Albanaca zaposleni na teritoriji Policijske uprave Smederevo. Na taj način osumnjičeni je omogućio Albancima da dobiju putne isprave Republike Srbije, naveo je sudija.

Istražni sudija je rekao agenciji Beta da se za srpski pasoš uzima 1.000 evra po putnoj ispravi i dodao da zasada nema saznanja da je osumnjičeni policajac Albancima omogućio da dobiju putne isprave za novac.

Osumnjičeni je u policiji i kod istražnog sudije izjavio da je delovao iz "prijateljskih razloga" jer je osoba koja ga je molila za pomoć oko isprava, pomogla policajcu da 1999. godine ode sa Kosova i da iseli Albanca koji se uselio u policajčev stan u Prištini.